Cansu Kocaman

Cansu Kocaman

cansu.kocaman@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Formula 1'de sezonun 17. yarışı Azerbaycan GP'de koşuldu. Pole pozisyonunda başlayan Leclerc yarışı lider olarak sürdürdü. 20.turda ise yarışın seyri değişti. Yarışın bitmesine iki tur kala ise büyük kaza yaşandı.

Formula 1'de heyecan, sezonun 17. yarışı Azerbaycan Grand Prix'siyle devam etti. Pole pozisyonunda başlayan Ferrari pilotu Charles Leclerc iyi çıkış yakaladı. İyi çıkış yakalayan Charles Leclerc yarışı lider sürdürmeye devam etti. 17. tura kadar yarışı lider götüren Leclerc pite girdi. İyi uygulanan strateji sayesinde Leclerc trafikten kurtuldu ve yeniden liderliğe yükseldi.

Haberin Devamı

20.TURDA YARIŞ LİDERİ DEĞİŞTİ

20.turda McLaren pilotu Oscar Piastri, Leclerc'i geçerek yarış liderliğini aldı. İkinciliğe düşen Leclerc arka lastiklerinde sorun yaşadı. Leclerc'i takip eden Redbull pilotu Sergip Perez, Leclerc'i geçmeye çalıştı. Orada bir boşluk gören Ferrari pilotu Carlos Sainz da podyum kapma mücadelesi verdi.

Formula 1 Azerbaycan GPde Charles Leclercin talihsizliği devam etti Perez ve Sainz arasında kaza

BÜYÜK KAZA

Kıyasıya rekabet sürerken yarışın bitimine iki tur kala Sergio Perez ve Carlos Sainz büyük kaza yaşadı. Sanal güvenlik aracı son iki turda devreye girdi.

Formula 1 Azerbaycan GPde Charles Leclercin talihsizliği devam etti Perez ve Sainz arasında kaza

PIASTRI KAZANDI

Bakü'de yarışın galibi 20.turda birinciliği elden Oscar Piastri oldu. Yarışın galibi olan Piastri ayrıca günün sürücüsü seçildi. Piastri, "Sakin bir tur geçiremiyorsunuz bu piste. Kariyerimdeki en iyi yarışlardan bir tanesi diyebilirim. Bütün takım çok iyi bir iş çıkardı. Müthiş bir takım işiydi" dedi.

LECLERC'İN BAKÜ TALİHSİZLİĞİ DEVAM ETTİ

Charles Leclerc, Bakü'de pole pozisyonunda çıktığı yarışı bir kez daha kazanamadı. Bakü'de son 3 yarışa pole pozisyonunda başlayan Leclerc'in talihsizliği dördüncü yarışta da devam etti.

Formula 1 Azerbaycan GPde Charles Leclercin talihsizliği devam etti Perez ve Sainz arasında kaza

Öte yandan Mercedes pilotu George Russell üçüncülüğü elde etti. Yarışa 15. sırada başlayan McLaren pilotu Lando Norris dördüncü oldu. İki genç pilot Franco Colapinto ve  Oliver Bearman puan kazanmayı başardı.

Lando Norris'ten sonra sıralama şöyle devam etti: Redbull pilotu Max Verstappen, Astron Martin pilotu Fernando Alonso, Williams pilotları Alex Albon ve Franco Colapinto, Mercedes pilotu Lewis Hamilton, HAAS pilotu Oliver Bearman.