Cansu Kocaman

Cansu Kocaman

cansu.kocaman@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Formula 1 Dünya Şampiyonası, Singapur GP'nin koşulmasının ardından yaklaşık bir aylık verilen ara ABD GP ile devam edecek.

Formula 1 2024 19. yarışıyla spor severlerle ABD GP'de buluşacak. 22 Eylül'de koşulan Singapur GP'nin kazananı McLaren pilotu Lando Norris olmuştu. Bu yıl büyük çıkış yakalayan ve şampiyon olmayı kovalayan Lando Norris'in ABD GP'de ne yapacağı merakla beklenirken gözler birinciliği kaptırmak istemeyen Redbull pilotu Max Verstappen'de olacak.

ABD'DE MAX VERSTAPPEN DOMİNASYONU

ABD GP'de dominasyonunu devam ettirmek isteyen ve son 3 yarışı kazanan Max Verstappen, her ne kadar bu yıl aracından memnun olmasa da yarışta birinciliğini sürdürüyor.

Haberin Devamı

ABD GP'nin bir diğer dikkat çeken ismi de Mercedes pilotu Lewis Hamilton olacak. Bu piste en çok yarış kazanan isim olan Hamilton, ünvanını korumak isteyecek.

ABD GP TAKVİMİ

Formula 1 ABD GP'de antrenman seansları 18 Ekim'de başlayacak. Sprint turlarının da atılacağı yarış 20 Ekim'de start vermiş olacak. Sıralama turları Türkiye saatiyle 20 Ekim 01.00'de ekrana gelecek. Yarış ise yine aynı gün saat 22.00'de gerçekleşecek.