Cansu Kocaman

Cansu Kocaman

cansu.kocaman@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

2024 Paris Olimpiyatlarında ilk kez yer alan Breakdance kategorisi 2028'de yer almayacak. Olimpiyatlarda Break Dance kategorisi tartışılsa da bu yarışa damga vuran bir isim vardı. O da Afgan kadınlar için özgürlük isteyen Manizha Talaş'tı...

2024 Paris Olimpiyatları 11 Ağustos'ta sona erdi. Birçok tartışmaların yer aldığı Paris Olimpiyatları'nın kapanışını ünlü oyuncu Tom Cruise yaptı. Stadın çatısından iple atlayan Tom Cruise, 80 bin kişinin alkışları eşliğinde olimpiyat bayrağını devralıp motosikletle sembolik olarak ABD'ye sürdü ve Los Angeles mesajını verdi.

Haberin Devamı

BREAKDANCE 2028'DE YOK

Şimdiden 2028 olimpiyatları heyecanla bekleniyor; Los Angeles, 2028'de olimpiyatlara ev sahipliği yapacak. Jimnastik, yüzme ve atletizm başta olmak üzere birçok spor dalı 2028 Los Angeles olimpiyatlarında yer alacak. Fakat bu yaz Paris Olimpiyatları'nda ilk kez sahne alan bir spor dalı 2028 Los Angeles olimpiyatlarında yer almayacak. Breakdance 2028 olimpiyatlarında yer almayacak dal oldu.

İlk kez Paris Olimpiyatları'nda sahneye çıkan Breakdance kategorisi tepkilere neden olmuştu. Sporseverler Breakdance'ın olimpiyatlarda yer almamasını birçok kez dile getirmişti.

BREAK DANCE 2028'DE YOK AMA BU SENE BİR İSİM DAMGA VURDU

2028 yılında Breakdance kategori olarak olimpiyatlarda yer almayacak olsa da, yarışmaya damga vuran bir isim vardı vardı. O da Breakdance kategorisinde yarışan Afgan dansçı Manizha Talaş'tı. Manizha Talaş, ülkesindeki kadın hakkı ihlallerine dikkat çekmek için Paris 2024 Olimpiyatları’nda "Free Afghan Women" yazılı pelerinle sahne çıktı. Fakat olimpiyat komitesi bu yazıyı siyasi bularak Manizha Talaş'ı diskalifiye etti. Olimpiyat komitesinin bu kararı tepki çekse de Manizha Talaş, Afgan kadınların seslerini duyurmayı başardı.

Sosyal medyada "b-girl Talash" olarak tanınan Manizha Talaş, 2021'de Taliban'ın Afganistan'da iktidara gelmesiyle Kabil'den kaçıp İspanya'ya sığınmıştı. Mayıs ayında Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin kararıyla Paris 2024 Olimpiyatları'na Mülteci Olimpiyat Takımı'nda yer alarak katılmaya hak kazanmıştı.

Haberin Devamı

Afgan kadınlara özgürlük dedi Paris Olimpiyatlarından diskalifiye edildi Ben Kabil sokaklarındanım

SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞIM YAPTI

Öte yandan 21 yaşındaki Talaş sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşım yaptı. Talaş paylaşımına, "Ben Manizha Talaş, ben Kabil sokaklarındanım. Bu benim mesajım." notunu düştü.

Afgan kadınlara özgürlük dedi Paris Olimpiyatlarından diskalifiye edildi Ben Kabil sokaklarındanım