Cansu Kocaman

Cansu Kocaman

cansu.kocaman@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Formula 1 yaz arası devam ediyor. Hollanda GP ile 23 Ağustos'ta başlayacak olan ikinci devre 8 Aralık'ta Abu Dabi GP ile sona erecek. 2024 sezonunun sona ermesiyle birlikte 2025'te hangi pilot hangi takımda yarışacağı da netleşecek.

Formula 1, gelecek sezonun şimdiye kadar duyurulan değişikliklerini açıkladı. Formula 1'in Instagram hesabından yapılan paylaşımda şu zamana kadar duyurulan anlaşmalar ve takımlar açıklandı.

FERRARİ'DE HAMILTON

Redbull'un koltuğunu Max Verstappen ve Sergio Perez paylaşacak. Ferrari koltuğuna ise 2025 yılında Formula 1 efsanelerinden biri olan Lewis Hamilton oturacak. Charles Leclerc ile devam kararı alan Ferrari, İspanyol pilot Carlos Sainz ile sözleşme yenilememişti. Belirsizlik bir süre sürse de de Carlos Sainz 2025 yılında Williams ile yarışacağı duyuruldu. Mercedes'te George Russell'ın takım arkadaşı kim olacak sorusu merakları koruyor.

Haberin Devamı

Aston Martin'de ise şimdilik bir değişiklik görülmüyor. Fernando Alonso ve Lance Stroll Astron Martin'de yarışmaya devam edecek. McLaren pilotları Lando Norris ve Oscar Piastri de 2025 yılında birlikte aynı takımda mücadele edecek.

HAAS DEĞİŞTİ

Nico Hülkenberg, 2025 yılında Haas'tan ayrılacak. Hülkenberg 2025 yılında Sauber ile mücadele edecek. Henüz Hülkenberg'in takım arkadaşı belli değil.

Alphine pilotu Esteban Ocon 2025 yılı için Haas takımında mücadele edecek. Ocon'un eski takım arkadaşı Pierre Gasly ile anlaşamadığı bilinen bir gerçekti. Gasly bu savaşta koltuğunu korumayı başaran isim oldu.

OCON'UN TAKIM ARKADAŞI

Ocon, Ferrari akademide yetişen ve bu yıl Carlos Saizn'ın ameliyat olması nedeniyle ilk kez Formula 1'de yarışan ve bu yarışta puan almayı başarak 19 yaşındaki pilot Oliver Bearman ile takım arkadaşı olacak.

DANIEL'IN TAKIMI BELLİ DEĞİL

Formula 1'in en eğlenceli isimlerinden biri olan ve 2024 yılında RB F1 Team'de yarışan Daniel Ricciardo'nun takımı henüz kesin değil.

2025 yılında Formula 1i neler bekliyor Hangi pilot hangi takımda yarışacak

2025 yılında Formula 1i neler bekliyor Hangi pilot hangi takımda yarışacak