Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Avusturya polisi, Taylor Swift’in konserlerine terör saldırısı planladıkları şüphesiyle IŞİD’le bağlantılı iki kişiyi gözaltına alınca Eras Tour yetkilileri, 8 Ağustos’ta şu açıklamayı yaptı:

“Hükümet yetkililerinin planlı bir terör saldırısını doğrulaması nedeniyle Viyana’da planlanan üç gösteriyi herkesin güvenliği için iptal etmekten başka seçeneğimiz yok.”
Eras Tour’un Almanya ayağından sonra İngiltere’ye geçen şarkıcı, Londra Wembley’de her akşam 92 bin kişinin izlediği konserlerini verdi.

Avrupa turnesini tamamlayan şarkıcı, iptal edilen Viyana konserlerine dair ilk açıklamayı 21 Ağustos’ta sosyal medyasından yaptı:

Haberin Devamı

“Viyana gösterilerimizin iptal edilmesi beni yıktı. İptallerin sebebi beni yeni bir korkuyla doldurdu. Çok sayıda insanın bu gösterilere gelmeyi planlamış olması nedeniyle muazzam bir suçluluk duygusuna kapıldım. Bir araya gelen hayranlarımda gördüğüm sevgi ve birlik beni yüreklendirdi. Londra’daki gösterilerime gelen yaklaşık yarım milyon insanı korumaya karar verdim. Ama aynı zamanda yetkililere de minnettardım. Çünkü onlar sayesinde hayatlar için değil, iptal edilen konserler için üzüldük. Ekibim ve ben bu hedefe ulaşmak için her gün stadyum personeli ve İngiliz yetkililerle el ele çalıştık ve bizim için yaptıkları her şey için onlara teşekkür etmek istiyorum.”

Niye sessiz kaldı?

Taylor Swift, Eras Tour’un Avrupa ayağını tamamlayana kadar neden sessiz kalmayı tercih ettiğini de açıkladı. Şarkıcı, önceliğinin turnenin Avrupa ayağını güvenli bir şekilde tamamlamak olduğunu itiraf ettikten sonra şunları yazdı:

“Çok açık konuşayım; gösterilerime gelen hayranlarıma zarar vermek isteyenleri kışkırtabileceğini düşünüyorsam, herhangi bir şey hakkında kamuoyunda konuşmam. Bu gibi durumlarda, ‘sessizlik’ aslında kısıtlama göstermek ve doğru zamanda kendini ifade etmeyi beklemektir. Önceliğim Avrupa turumuzu güvenli bir şekilde bitirmekti ve bunu başardığımızı söyleyebildiğim için çok mutluyum.”

Her gece 92 bin kişi

Avusturya’daki terör saldırısı girişiminin, Southport kentinde Taylor Swift temalı bir dans dersinde üç kız çocuğunun öldürülmesinden kısa bir süre sonraya denk geldiğine dikkat çeken şarkıcı, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

Haberin Devamı

“Londra, güzel bir rüya dizisi gibi hissettirdi. Her akşam Wembley’deki o kalabalığın hepsi tutku, neşe ve coşku doluydu. ‘Wembley Stadyumu’ndaki enerji, her gece 92 bin kişinin beni sarmalaması müthişti. Londra, seninle en güzel, en unutulmaz konserlerimi geçirdim.”

Taylor Swift’in, Avusturya polisinin söz konusu operasyonundan sonra sıcağı sıcağına açıklama yapıp teröristleri kışkırtmak ve konserlerine geleceklerin yüreklerine korku salmak yerine iki hafta sessiz kalmayı tercih edip, Avrupa turunu tamamladıktan sonra açıklama yapması bence çok akıllı bir strateji!

Taylor Swift’in örnek stratejisi

GÜNÜN SÖZÜ

“İki yüzlü insan pazar tezgâhı gibidir. Öne iyileri koyar, arkası hep çürüktür.” (Oscar Wilde)