Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Flash Haber’de Ana Haber’i sunan Can Ataklı, cuma akşamı, sanal alemde ‘Şehit Kokusu’ adını verdiği parfümün reklamını yapan kişiye yaptığı haklı eleştirisini basın tarihine geçecek bir saptırmayla noktaladı:

“Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan açıklama yapmış. ‘Şehit Kokusu’ diye parfüm satan işletmeye para cezası vermişler. Bir de sosyal medyadan açıklama yapmış. Diyor ki, ‘Çeşitli medya mecralarında ve internet sitelerinde haberlere konu olan bilmem ne adlı bir Instagram hesabında resen inceleme başlatılmış ve aşağıdaki işlemler tesis edilmiştir. Bakıyoruz şimdi. Reklam Kurulu tarafından toplumun milli ve manevi hassasiyetlerinin istismar edilmesi nedeniyle alınan reklamlar hakkında üç ay süreyle tedbiren durdurma kararı verilmiş ve bu karar İstanbul Ticaret falan filan elden teslim edilmiş. Ondan sonra reklam veren hakkında da falan falan kanunun maddesinde öngörülen 550 lira 59 kuruşluk idari para cezası uygulanmış iyi mi! Bir de fiyat etiketi mevzuatı kapsamında gerçekleştirilen denetim kapsamında da aykırılık saptanmış ona da 52 lira 80 kuruşluk bir ceza uygulanmış. Güzel... Bu, bu, neyse ya, boş ver...”

Haberin Devamı

‘Şehit kokusu’ ve yalancının mumu

Muhalif bir televizyon kanalının ana haber bültenini sunan kişi, Reklam Kurulu’nun verdiği 550 bin 59 lira idari para cezasını 550 lira 59 kuruş, İstanbul İl Ticaret Müdürlüğü’nün kestiği 52 bin 800 lira idari para cezasını seyircisine niye 52 lira 80 kuruş diye sunar?

Birincisi; sırf iktidarın ‘Şehit Kokusu’ parfümünü satan kişiyi ceza verirken bile koruduğunu ima etmek için...

İkincisi, taktığı gözlüğe rağmen önündeki kağıttan rakamları okumayı beceremediği için...

Üçüncüsü; anchorman, editörlerin hazırladığı metinde gerçek cezalar yazmasına rağmen “İktidar kanunları ihlal edenlere ceza verirken koruyor” algısı yaratmak istediği için...

Dördüncüsü ana haber editörü, “İktidar kanunları ihlal edenlere ceza verirken koruyor” imajı oluşturmak için...

Ticaret Bakanı Yardımcısı Mahmut Gürcan, “Şehit kokusundan hazırladık” ibaresiyle satışa sunulan ürünlere inceleme başlatıldığını ve ceza kesildiğini açıklamasına, idari para cezaları toplamının 602 bin 859 lira olmasına, bu haberin de birçok mecrada yer almasına rağmen sırf iktidarın uygulamalarını kötülemek uğruna bu saptırma, bu algı niye?

Haberin Devamı

‘Şehit kokusu’ ve yalancının mumu

HEPSİNİ DİZ NEŞET ERTAŞ’IN BİR CEKETİ ETMEZ SANATÇILAR!

25 Eylül 2012 tarihinde aramızdan ayrılan Neşet Ertaş, her yıl olduğu gibi bu yıl da ölüm yıl dönümünde özlemle anıldı.

 ‘Bozkırın Tezenesi’ni ölüm yıl dönümünde unutmayan şarkıcılardan biri de Tan Taşçı’ydı.

Antalya Aktüel Açıkhava Sahnesi’ndeki konserinde, “O sanatçılardan çok kalmadı memlekette. Neşet Ertaş edecek sanatçı bulamıyoruz maalesef. Eskilerle idare ediyoruz o yüzden...” dedi. Ardından sanatçının ‘Yalan Dünya’sını söyleyen Tan Taşçı, bu anların videosunu X hesabından şu notla paylaştı:

“Şimdi buralarda koca koca sanatçılardan bir demetini yan yana dizsek, senin bir ceketini dolduramaz. Dünya gönlümüzce olmadı, hasretimiz ahirete #NeşetErtaş.”

GÜNÜN SÖZÜ

“İnsanların size olan davranışları kendi değerlerini belirler, sizin değerinizi değil.” (Carlos Dominguez)