Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Oyuncu Pelin Akil, ikiz kızlarının babası ve meslektaşı Anıl Altan ile ayrılacaklarına dair çıkan haberlerle ilgili soruları yanıtlarken benim hayli zamandır ısrarla üzerinde durduğum internet ve dijital medyadaki tehlikeye dikkat çekti. Oyuncu, “Pelin Akil boşanma haberini doğruladı diyorlar ve tıklanma alıyorlar. Bu bence dijital dolandırıcılık” dedi.

Dijital yalancılara yaptırım gelmeli

Pelin Akil haklı. Çünkü dijital medyada ünlülerle ilgili o kadar çok yalan haber var ki, inanılır gibi değil.

Dijital yalancılar yıllardır yaşayan birçok ünlü oyuncu ve sunucunun evliliklerinin bittiğine dair haber (!) ya da YouTube yayını yapıyor.

Haberin Devamı

“Şok! Yayından kaldırıldı” diye haber yaptıkları program hâlâ ekranda, ama yanlışlarını düzeltme gibi bir alışkanlık yok, Pelin Akil’in söylemiyle bu dijital dolandırıcılarda!

Birçok ünlü hakkında yaşarken “Öldü” haberi yapan bu saygısızlar, gerçeğin ortaya çıkmasına rağmen bu paylaşımlarını ve yayınlarını kaldırıp özür bile dilemiyor.

İşin daha da acı olan yanı şu:

Yüzbinlerce insan da bu yayınları tık’layarak bu yalancılara para kazandırıyor.

Bu aymazların yalanları ortaya çıkmasına rağmen ne takipçi ya da abone sayıları azalıyor ne de izlenme, tıklanma oranları.

Maalesef dijital mecralara dair yasalar ve cezalar güncellenmediği sürece devam edecek bu...

Dijital yalancılara yaptırım gelmeli

Venedik’te bile aynı havayı solumadılar

Ünlülerin özel hayatları uluslararası bir film festivalinin etkinlik takvimini değiştirir mi?

Söz konusu iki ünlü Angelina Jolie ve Brad Pitt olunca pekala mümkünmüş demek ki bu...

2016’dan bu yana ayrı ayrı da olsa hiçbir festival ve prömiyere katılmayan Angelina Jolie ve Brad Pitt için 28 Ağustos’ta başlayan ve 7 Eylül’de bitecek Venedik Film Festivali’nin etkinlik takvimi değiştirildi.

Çünkü Hollywood’un iki starının da bu yılki festivalde yeni filmlerinin gösterimi olacaktı. İki oyuncunun Venedik’te aynı havayı solumamak için Angelina Jolie’nin ünlü opera sanatçısı Maria Callas’ın biyografisini konu alan, Haluk Bilginer’in de oynadığı yeni filmi ‘Maria’nın dünya prömiyeri, festivalin başında yapıldı.

Haberin Devamı

Angelina Jolie’nin festivalden ayrıldığı gün, Brad Pitt’in ‘Wolfs’ filmindeki rol arkadaşı George Clooney, eşi Amal ile tatil yaptıkları İtalya Como Gölü’ndeki evlerinden Venedik’e geldi. Brad Pitt ise Angelina Jolie ayrıldıktan bir gün sonra adaya teşrif etti!

Variety’e konuşan sanat yönetmeni Alberto Barbera, iki yıldızın birbirini görmemeleri için festivale nasıl ayar yaptıklarını şu sözlerle dile getirdi: “Angelina’nın galası ilk gün, yani ayın 29’unda olacak. O sonra ‘Maria’nın yönetmeni Pablo Larraín ile Telluride’ye gidecek. Brad, Venedik’e cumartesi günü gelecek. Festivalin yapılacağı Lido adasında birbirlerini görmelerine imkan yok.”

Nitekim öyle de oldu!

Festival yönetimi, “Sanatçıların özel hayatları bizi ilgilendirmez” demedi, taraf olmadı ve örnek bir kriz yönetimi sergiledi!

GÜNÜN SÖZÜ: “Duyduğumuz her şey bir fikirdir, gerçek değil. Gördüğümüz her şey bir bakış açısıdır, gerçek değil.” (Marcus Aurelius)