O çocuklar ve anneleri neden ölüyor baba?”
Bu soruya yanıt vermekte hepimiz zorlanıyoruz...
Su yok, elektrik yok, gaz yok, gıda girişi yok, giriş-çıkış yok. Kaçacak yer yok. Ve tepenize sürekli bombalar yağıyor.
Böyle bir durumda ne yaparsınız hiç düşündünüz mü?
Gazze’den bahsediyorum.
Yıllardır abluka altındaki Gazze’den bahsediyorum.
İnsani yardımların kesildiği ve sivil halkın cezalandırıldığı Gazze’den bahsediyorum.
Gazze sahil şeridi yaklaşık 41 kilometre uzunluğunda, 10 kilometre genişliğindeki bir bölge. Bu bölgede 2 milyonun üstünde insan yaşıyor.
İsrail orantısız güçle saldırıyor ve sivilleri öldürüyor. Bölgeden gelen haberler süreç soykırıma doğru gidiyor.
1947’den bu yana Filistin topraklarının nasıl küçüldüğünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçmişteki bir BM toplantısında harita harita göstererek anlatmıştı. Benim de izlediğim BM toplantısında herkesin yüzüne Filistin topraklarının nasıl işgal edildiğini göstermişti.
Ama o zaman da bakar körler kendi çıkarları doğrultusunda gerçeklerden kaçmıştı.
Şimdi de bakar kör ülkeler fotoğrafı görmek yerine İsrail’e tam destek veriyor.
Çocukları “orası niye karanlık? Gökyüzü neden siyah? Füzeler ve bombalar neden gökyüzünü kaplıyor?” sorularına babalar ne yanıt verecek merak ediyorum.
Bölgede söz sahibi ülkeler bir an önce gözlerini açmalı, adil ve insani çözüm için barış yolları aramalıdır. Eğer gözlerini kapamaya devam ederlerse ne kriz biter ne de akan kan durur. Masum siviller ölmeye devam eder...
Sağlıkçıların yüzünü güldürecek proje
Önceki gün Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ni Koordinatör Başhekim Aziz Ahmet Surel ile dolaştım.
Günde 30 bin kişiye sağlık hizmeti veriliyor. Acile gelen hasta sayısı günde 3 bin.
20 bine yakın sağlık personeli gece gündüz çalışıyor.
Hastane değil bir şehir gibi.
Şehir hastanelerinin önemini salgın döneminde fazlasıyla görmüştük.
Koordinatör Başhekim Surel yeni bir projeden bahsetti turumuzda.
Sağlık çalışanlarının çocukları için hastane yanında 24 saat hizmet verecek 1000 kişilik anaokulu ve kreş binası yapılacakmış.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın desteklediği ve talimat verdiği proje salgın döneminde ve normal dönemde çocuklarını az gören sağlık çalışanları arasında da sevinçle karşılanmış.
20 bine yakın sağlık çalışanının yaklaşık 10 bini kadın çalışanmış.
Diğer kurumların kreşlerini gezerek güzel bir proje hazırladıklarını belirten Surel, “Hem anneler hem çocuklar gülecek. Bizim meslek nöbetli bir meslek. Ortopedi Hastanesi’nde nöbette olan bir annenin çocuğu 50 metre karşısındaki binada olacak. Normalde Sincan’da, Etimesgut’ta, Mamak’ta oluyor. İnşallah yakın zamanda bir kreşimiz yükselecek. Çalışanlarımızın aklı çocuğunda kalmadan çalışmasına imkân sağlayacak. Sağlık çalışanlarının motivasyonunu artıracak bir proje olacak” diyor.
52 ülkede 52 bin öğrenci
Okullarıyla FETÖ’nün yurtdışındaki ayağı ile mücadele eden Türkiye Maarif Vakfı 52 ülkede 52 bin öğrenciye ulaşmış.
Vakıf, FETÖ’nün güçlü olduğu Balkan ülkesi olan Arnavutluk’ta FETÖ’nün kullandığı okulu devralmış. İşkodra’da 370 öğrencinin eğitim gördüğü okul binasını daha önce FETÖ kullanıyormuş.
Maarif Vakfı’nın Arnavutluk’ta ayrıca Tiran ve Elbasan’da da okulları var.
Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Birol Akgün okulun eğitim anlamında İşkodra’ya büyük katkılar sağlayacağını belirterek, “Vakıf olarak biz 52 ülkede 450 okulumuzla dünyanın farklı coğrafyalarXda 52 bin öğrenciye hizmet veriyoruz. Eğitim kalitemizi görenler bizim okullarımıza yurtdışında büyük ilgi gösteriyor” diyor.
Hindistan’da önemli zirve
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş bugün Hindistan’da önemli bir zirveye katılacak. G-20 9. Parlamento Başkanları Zirvesi Yeni Delhi’de bugün başlayacak ve 3 gün sürecek.
Zirvede Kurtulmuş bir konuşma da yapacak. Sürdürülebilir kalkınma, yeşil enerji gibi çevre konularının masaya yatırılacağı zirvede Filistin-İsrail arasındaki çatışmaların da gündeme gelmesi bekleniyor.
Kurtulmuş’un ikili görüşmelerde bir an önce adil ve kalıcı barışı sağlamak için çaba gösterilmesi gerektiğine yönelik mesajlar vereceği belirtiliyor.