The Othersİlk kadın başsavcı

İlk kadın başsavcı

26.12.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

İlk kadın başsavcı

İlk kadın başsavcı

TÜRKİYE'nin ilk kadın Cumhuriyet Başsavcısı Işık Keskin Özbay, Nevşehir'de göreve başladı.
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi Başsavcısı'yken Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan Işık Keskin Özbay (38), ilklerin büyük bir sorumluluğu olduğunu belirtti ve bu sorumluluğun bilinci içerisinde çalışacağını söyledi. Mesai arkadaşları tarafından tebrik yağmuruna tutulan Türkiye'nin ilk bayan Cumhuriyet Başsavcısı Özbay, bu durumun fazla abartılmamasını istedi ve şunları söyledi:
"Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk bayan Cumhuriyet Başsavcısı olmak gerçekten gurur verici bir olay. Herşeyden önce görevimi yapmaya çalışacağım. Ancak bunun fazlaca abartılmasını pek uygun bulmuyorum. İlk olmanın elbette ki büyük sorumluluğu var. Bunun bilinci içerisinde çalışma yapacağım. Arkamızdan gelecek olanlar mutkala bizleri örnek alacaklardır. Mesai arkadaşlarımız ile birlikte en iyi şekilde görev yapacağıma inanıyorum. Ayrıca Türkiye'nin doğal sit alanı olarak gördüğüm Kapadokya bölgesinde görev yapmak beni ayrıca mutlu ediyor."
Hatay'ın İskenderun ilçesinde doğan Işık Keskin Özbay, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Adalet Bakanlığı'nın 1983 yılında açtığı imtihanda başarılı olan Özbay, stajını Konya Ereğli'de tamamladıktan sonra Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün Yetkili İcra Tetkik Hakimi olarak görev yaptı. Sırası ile Batman'ın Sason ve Adana'nın Feke ilçesinde Savcılık görevi yapan Özbay, 1994 yılından beri Antalya'ya bağlı Elmalı ilçesi Ağır Ceza Mahkemesi Başsavcısı olarak görev yaptı. Özbay, pratisyen doktor Mehmet Özbay ile evli. Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi Başsavcısı Işık Keskin Özbay'ın Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanması üzerine, Nevşehir'deki Cumhuriyet Başsavcısı Metin Yücel de İstanbul Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atandı.