05.01.2018 - 17:16 | Son Güncellenme:
Yalıtım sektörünün lider uygulayıcı markası GNYAPI, “Çevresine Değer Katar “ mottusu ve üstlendiği bilinçlendirme misyonu ile Konut Yöneticileri Mantolama Konferansının 7.sini bu yıl 6 Ocak’ta Marriott Hotel Asia’da düzenliyor.
Bu zamana kadar 4 milyon metre kareyi aşan ısı yalıtım uygulaması gerçekleştirerek 2100 site/apartmanın mantolama sürecini yöneten ve bunu müşteri beklentilerini karşılamaya dönük çalışmalar sürdürerek devam ettiren GNYAPI, müşteri memnuniyetini üst seviye de tutmayı başarıyor.
DAİRE SAKİNLERİNİ YORMADAN ÖDEMELERİ TAHSİL EDEN PROFESYONEL EKİP!
GNYAPI finans ekibi, konut yönetimlerinin en büyük sıkıntılarından biri olan tahsilat işlemleri yükünü, daire sakinleri ile tek tek görüşmek suretiyle yönetimlerin yerine tahsil ederek, bu sorunu ortadan kaldırmakta ve büyük bir kolaylık sağlıyor.
ALIM/SATIM VE KİRALAMALARDA ENERJİ KİMLİK BELGESİ ŞARTI
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan "Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği" ne göre mevcut binalarda enerjinin ve enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanılabilmesi için Enerji Kimlik Belgesi almak zorunlu hale geldi. Alınmaması durumunda binalar veya bağımsız bölümlere ilişkin alım, satım ve kiraya verme ile ilgili iş ve işlemler yapılamayacak.
GNYAPI ÜCRETSİZ ENERJİ KİMLİK BELGESİ (EKB) VERİYOR
GNYAPI, EKB zorunluluğunun gelmesi ile önemli bir adım atarak bu hizmeti ücretsiz olarak konut yöneticilerine sunuyor. Konutlarda alınması gereken enerji kimlik belgesini ücretsiz olarak veren GNYAPI, mesleki yeterlilik belgesine sahip yalıtım ustaları ve standartlara uygun malzeme kullanımı ile enerji performans yönetmeliğine uygun olarak konutlara yer almak istedikleri enerji verimlilik sınıfı doğrultusunda danışmanlık hizmeti de sağlıyor.
GNYAPI KALİTELİ HİZMET ANLAYIŞIYLA MANTOLAMA SÜRECİNDE MÜŞTERİSİNİN YANINDA
Yalıtım konusunda doğru firma seçiminin önemine değinen ve yaşanan problemlerin en büyük nedeninin yanlış firma seçimi olduğunu ifade eden Güney, maliyet sebebi ile "Deneme yanılma yöntemi" ya da "olsa olsa metodu" olarak isimlendirebileceğimiz yöntemlerin tercih edilmesinin teknik olarak yanlış yapılmış bina prototipini oluşturduğunu belirtti.
Yalıtımın önemli bir karar olduğunu ve firma seçimi yaparken yöneticilerin firmalardan neler istemesi gerektiğine değinen Güney, öncelikli olarak Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip usta kadrosunun ve paket sistem ürün kullanımının önemini vurguladı.
Sıkıntı yaşamamak adına firmadan beklentilerin aşağıda belirtilen detaylar özelinde olması gerektiğinin altını çizen GNYAPI YKB Ahmet Bülent Güney;
Öncelikle firmanın kurumsal olması ve yapılacak uygulamayı iş gücü anlamında kaldırabilmesi ve talep edildiğinde banka teminat mektubu verebilecek güçte olması gerekmektedir. Zor bir süreç olan ısı yalıtım kararı alma aşamasında, binanızın ihtiyaçları Yalıtım Danışmanlarından teknik destek alınarak tespit edilmelidir. Mevcut yapının ısı kaçaklarını tespit etmek için termal kamera çekimi yapılmalıdır.
Mantolama kararının hukuki açıdan hatalı olup olmadığını denetlemek ve ileride oluşması muhtemel bir anlaşmazlık durumunda yasal yönden zor durumda kalınmaya sebep olacak eksikliklerin giderilmesi için hukuki destek alınmalıdır.
Sözleşme aşamasından uygulama bitimine kadar ihtiyaç duyduğunuz her süreçte, sorularınıza cevap veren ve çalışmalarını beklentilerinizi karşılamak adına yürüten bir Müşteri İlişkileri sisteminin varlığı kontrol edilmelidir.
Binanızda gerçekleşecek ısı yalıtım uygulamasının sorunsuz ilerleyebilmesi ve konut sakinlerinin uygulama esnasında hissedebilecekleri rahatsızlıkları en aza indirebilmek için şantiye takibini yapabilecek Proje Sorumlularının olması gerekmektedir.
“TÜRKİYE’NİN CARİ AÇIĞINI HER YIL 10 MİLYAR DOLAR AZALTABİLİRİZ”
A.Bülent Güney, yaklaşık 1,5 milyar metrekarelik hacme sahip 15 milyon konutun yalıtımsız olduğunun araştırmalar sonucu belirlendiğini ve söz konusu konutların ısı yalıtımı yaptırması durumunda Türkiye’nin cari açığının her sene 10 milyar dolar azaltılabileceğini söyledi.
Enerjide dışa bağımlılığın azalması ve israfın önüne geçilmesi amacıyla 7 yıldır konut yöneticilerini bilgilendirmeye yönelik çalışmalar sürdürdüklerini ifade eden Güney; “Yalıtım ile binalarda sağlanacak en az %50’lilik tasarruf oranıyla, Türkiye’nin toplam enerji faturasının yaklaşık %15 oranında azaltılabilmesi mümkündür.” dedi.
Gerçekleştirdikleri ısı yalıtım uygulamalarıyla ülke ekonomisine 45 Milyon TL kazandırdıklarını belirten GNYAPI YKB A. Bülent Güney sözlerine şöyle devam etti. “Yatırım maliyetlerine ilişkin korkular nedeniyle sürekli ertelenen ve israfa neden olan yalıtım, ülkemiz ve aile bütçemiz için oldukça önemli. Isıtma ve soğutma giderlerinde tasarruf sağlamak, konutların değerini arttırmak, küresel ısınmayı önlemek ve sağlıklı yaşanılabilir kentler hedefimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu misyon ile her yıl ciddi büyüme oranları yakalayarak 4 milyon m2’yi aşan ısı yalıtım uygulaması gerçekleştirdik ve yaklaşık 10 bin hektar ormanın absorbe ettiği karbona eş değer karbon salınımını da engellemiş olduk.”