The Others Düğünde siyaset

Düğünde siyaset

23.06.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Düğünde siyaset

Düğünde siyaset

ANAP Lideri Mesut Yılmaz, TBMM Başkanı Mustafa Kalemli'nin kızı Şebnem Kalemli'nin Devlet Konukevi'ndeki düğününde şahitlik yaptı.
Düğünde sohbetler siyasete endeksliydi. Şebnem Kalemli'yle Emre Özcan çiftinin de nikah tanıklığını yapan ANAP liderinin askerlerle bir süre sohbet eden ANAP'lı Yaşar Topçu'yla bir kenarda uzun uzun konuşması dikkat çekti. Topçu ilk önce Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Çevik Bir ve İşadamı Nurettin Çarmıklı yarım saat sohbet etti. Korumaların medya mensuplarını engellediği bu sohbetten ayrılan Topçu, Mesut Yılmaz'ın yanına gelerek birlikte sakin bir köşeye çekildi. Yılmaz'la Topçu baş başa 10 dakika konuştu. Topçu'nun askerlerle Yılmaz arasında mesaj trafiğini yürüttüğü belirtildi. Yılmaz daha sonra, DSP Grup Başkan Vekili Hüsamettin Özkan'la görüştü.
Bu arada, Orgeneral Karadayı, gazetecilerin, "siyaset rahatladı mı" sorusuna, "Kuzey Irak'taki operasyon başarıyla devam ediyor" karşılığını verdi. Karadayı, gazetecilerin aynı soruyu tekrarlaması üzerine de "Askerlerimizin durumu çok iyi" yanıtını vererek ordunun asli görevine çekildiğinin mesajını verdi.
Mesut Yılmaz ise siyasetin yoğun olduğu ortamda, "Kimsenin makamını işgal etmeyiz. İstifa ederler, sonra alırız. Şu anda başbakan adayıyım. Hedefim hükümeti oluşturup Meclis'ten güvenoyu almaktır. Böylece başbakan adaylığından başbakanlığa terfi etmektir" dedi.

Yazarlar