The Others 8 yılda cinsel eğitim de olmalı

8 yılda cinsel eğitim de olmalı

21.08.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

8 yılda cinsel eğitim de olmalı

8 yılda cinsel eğitim de olmalı

SEKİZ yıllık kesintisiz eğitime geçilmesiyle birlikte ders programları ve okul kitaplarında da değişiklikleri beraberinde getiriyor. Eğitimciler kesintisiz eğitim programı içerisinde cinsel eğitimde yer almasının gerekliliğini ifade ediyorlar.
Psikolog Erdal Atabek, cinsel eğitimin bir bütün olduğunu bu nedenle ayrı bir ders olarak verilmesi gerektiğini vurgulayarak," çocuklar merakları doğrultusunda bir şekilde bu bilgileri öğreniyorlar. Yanlış ve abartılı bir şekilde öğrenmemeleri için okul sistemi içerisinde yer alması doğru olur"dedi. Prof Dr. Özcan Köknel cinsel eğitim kaygısının politik aygılardan uzak tutulması gerektiğini belirterek, " kesintisiz eğitime geçilirken gençlerin ruhsal gelişimini tamamlamasında çok önemli bir aşama olan cinsel eğitiminde müfredat içerisinde yer alması gerekir. Bu konuyu bir slogan haline getirmeden, elli yıldır süregelen cinsel eğitim mi dinsel eğitim mi tartışmalarına son verilmeli"dedi.
Yapılan araştırmaların gençlerin cinsellik konusunda çok yetersiz bilgiye sahip olduğunu belirten Prof.Dr. Köknel, cinsel eğitimin politik çekişmeler nedeniyle imkansız olduğunu kaydederek"psikoloji ve biyoloji ders programlarına cinsel eğitimin eklenmesi uygun olur. Bu program içerisinde cinsiyek farklılaşması, cinsel birleşmenin ne olduğu, mastürbasyon, çift cinsiyet, erken gelişme, kızlarda regl durumu gibi tabu konular öğretilmeli"diye konuştu.