TeknolojiYüz Değiştirme Uygulaması İle Herkese Herşeyi Söyletin

Yüz Değiştirme Uygulaması İle Herkese Herşeyi Söyletin

21.03.2016 - 13:49 | Son Güncellenme:

Artık yavaş yavaş gördüğümüze de inanamaz hale geliyoruz. Yüz değiştirme uygulaması ile eş zamanlı olarak her kişi siz ne isterseniz onu söyleyecek.

Yüz Değiştirme Uygulaması İle Herkese Herşeyi Söyletin

Stanford’da bir ekip yüz değiştirme işlemini gerçekleştiren Face2Face uygulamasına ait bir demo videosu yayınladı. Uygulamada yapılması gereken bir aktör seçmek ve kamera karşısına geçip konuşmak. Tüm yüz hareketleriniz, söyledikleriniz, mimikleriniz aktör tarafından gerçekleştiriliyormuş gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Uygulamanın nasıl çalıştığını göstermek için geliştiriciler George W. Bush’a ait bir YouTube videosu kullanmışlar. Sanki seçilen karakter bir kuklaymış gibi tüm yüz hareketlerini kusursuz bir şekilde tekrarlıyor.

Yaygınlaştığında oldukça eğlenceli ve sık bir şekilde kullanılması ön görülen uygulama şu an hala araştırma sürecinde ve maalesef umumi kullanıma açık değil. Fakat ekip konuyla ilgili çok fazla talep aldığını ve en kısa zamanda uygulamayı herkes tarafından kullanıma açmayı düşündüğünü dile getirdi.

Bu tür işlemleri video düzenleme programlarıyla yapmak mümkün ancak gerçek zamanlı olarak zahmetsiz bir şekilde gerçekleştirme konusunda bu uygulama oldukça başarılı görünüyor.

Photoshop Böyle Daha Eğlenceli