Teknoloji WWDC Kongresinde Apple Ne Açıklayacak?

WWDC Kongresinde Apple Ne Açıklayacak?

15.05.2016 - 14:30 | Son Güncellenme:

Bu yılın haziran ayında başlayacak olan Apple Dünya Geliştiriciler Konferansı (Worldwide Developers Conference) büyük çapta teknoloji geliştiricilerine yönelik.

WWDC Kongresinde Apple Ne Açıklayacak

Akıllı cihaz kullanıcıları için donanım açısından yeni haber çıkması çok beklenmese de yazılım açısından büyük açıklamalar bu yılki konferansta beklenmekte. iPhone7, iPad Air 3 ya da yeni MacBook Pro haberi bekleyenler bir süre daha nefesleri tutacaklar gibi görünüyor. Ancak donanım olduğu kadar yazılım da akıllı cihazların tercih edilme sebeplerinden biri. Bakalım bu yılki konu başlıklarının neler olması bekleniyor.

Haberin Devamı
iOs 10

iOs 10‘un yüksek bir ihtimalle duyurulması bekleniyor. iPhone ve iPad için gelecek olan bu yazılım için elimizde çok az bilgi olsa da konferans yaklaştıkça daha detaylı bilgilerin açıklanması bekleniyor.

OS X 10.12

Masaüstü kullanıcılarına yönelik açıklamalar içerisinde yeni OS X 10.12 sürümününde olması bekleniyor. Siri’ninde bu sürüm ile birlikte mobil platformundan masaüstüne geçmesi bekleniyor. Yeni işletim sistemi ile Apple’ın Windows kullanıcılarını kendine çekmeye yönelik özellikler ekleyebileceğine ihtimaller dahilinde.

watchOS 3

Bu yıl içinde açıklanması beklenen Apple Watch 2 ile beraber gelmesi neredeyse garantilenmiş watchOS 3. Ayrıca bu yazılım ile birlikte saatin iPhone bağımlığını da azaltacak özelliklerle birlikte gelmesi bekleniyor.

Haberin Devamı
tvOS 10

Firmanın eğlence dünyasına atılımı olarak yorumlanan Apple TV 4 için yeni yazılım geliştirmesi şaşırtıcı bir durum değil. Henüz yolun başında olan firma tvOS 10 ile daha sağlam bit konuma gelmeyi hedeflemekte.

Bunların yanı sıra firmanın Xcode, Swift ve iTunes içinde yeni planlarını açıklaması beklenen haberler arasında.

İlginizi çekebilir: Apple Music’e iOS 10 Sürprizi