28.06.2018 - 18:17 | Son Güncellenme:
Onur Binay/milliyet.com.tr
Apple'ın yüz haritalama teknolojisi kullanıcının yüzünü yakalamak için 30.000 nokta kızılötesi ışık eşleştirirken, Vivo, Time of Flight (TOF) mekanizması kullanıcının yüzünü üç boyutta kaydetmek için 300.000 veri noktasını kullanabiliyor.
TOF sistemleri, sensöre geri dönmek için yayılan nabız ışığının aldığı zamanı hesaplıyor. Bu, nesnelerin doğru bir şekilde üç metreye kadar mesafede haritalanmasını sağlıyor. Vivo ayrıca bu teknolojinin yüz, hareket ve jest tanıma, AR ve 3D fotoğrafçılıkta yeni fırsatlar sunacağını da söyledi. Ek olarak, geleceğin akıllı cihazlarının çok daha fazlasını yapmasına izin verecek.
Vivo'nun Kıdemli Başkan Yardımcısı Alex Feng, şirketin parmak izi tarama teknolojisi, fütüristik Vivo NEX'in piyasaya sürülmesi ve TOF 3D Sensing teknolojisi gibi başarılarının altını çizdi. Şirketin yenilikçi olmaya devam edeceğini ve daha iyi bir tüketici deneyimi sunmak için AI alanında yeni yollar keşfedecekleriniş söyledi. Ayrıca, TOF 3D Sensing (TOF 3D Algılama) teknolojisi ve AI kombinasyonunun Vivo'nun gelecekte yeni şeylerin önünü açacağı belirtildi.
3D algılama teknolojisi, Şanghay'daki Mobil Dünya Kongresi'nde sergilendi. Aynı etkinlikte ekrana gömülü parmak izi sensörünü de tanıtmıştı. Bu sensörün daha gelişmişi kısa bir süre sonra Synaptics tarafından üretildi.
Vivo, 3D algılama teknolojisinin ticarileştirileceğini söyledi ancak bu biraz zaman alacak. Veri noktalarının sayısının artırılmasının, telefonun güvenliğini ve doğruluğunu arttırıp artırmadığı da zamanla görülecek.