TeknolojiUSB Type C Kablolara Yeni Güvenlik Özellikleri

USB Type C Kablolara Yeni Güvenlik Özellikleri

15.04.2016 - 14:48 | Son Güncellenme:

Yakında cihazlarınız sizlere USB Type C kablo veya şarj aletlerini kullanıp kullanmamanız gerektiğini söyleyecek. Böylece pek çok sorunun önüne geçilmiş olacak.

USB Type C Kablolara Yeni Güvenlik Özellikleri

USB C tipi kabloların kötüleriyle yapılan savaş için bir destek de The USB 3.0 Promoters Group‘dan geldi. Hp, Intel ve Microsoft tarafından kurulan koalisyon ile birlikte, kablolarda kimlik doğrulama özelliği Salı günü duyuruldu. Bu yeni özellik ile birlikte cihazlar artık USB-C bağlantısı ile veri aktarımı ya da şarj işlemine başlamadan önce kabloyu doğrulayabilecek.

Haberin Devamı

Doğrulama için 128-bit kriptografik imzaların kullanılacağı teknoloji ile cihazlar artık kabloların kimliğini, garantisini ve sertifikasının olup olmadığını sorgulayabilecek. Yan sanayi kablo kullanımından doğan aksaklıkların önüne geçilmesi ise bu yenilikteki tek amaç değil. Aynı zamanda uygun olmayan kabloların kullanımı ile cihazlara istenmeyen yazılımlar bulaşmasının da önüne geçiliyor.

Neden ve ne zaman böyle bir önleme ihtiyaç duyulacağı konusunda ise birkaç senaryo var. En çok öne çıkan senaryo ise IT departmanlarının şirket cihazlarını yalnızca izin verilen kablolar ile başka cihazlara bağlayarak güvenliği en üst seviyede tutabilecek olması.

Seagate, Dünyanın İlk USB Sabit Diskini Duyurdu