04.06.2021 - 12:33 | Son Güncellenme:
milliyet.com.tr/TRT Haber
Twitter'ı Türkiye'de milyonlarca kişi kullanıyor. Pek çok kişi artık haber sitelerine girmek yerine Twitter gibi sosyal medya platformlarının okumayı tercih ediyor. İşte bu kapsamda önemli bir araştırma yapıldı. İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü tarafından hazırlanan araştırmada, ''Türkiye'deki yerel gündemlerin yüzde 47'sinin, küresel gündemlerin yüzde 20'sinin sahte olduğunu tespit ettik.'' denildi.
TÜRKİYE TWITTER'DA SAHTE PAYLAŞIMLAR YÜKSEK
İnsanların etkileşim biçimini değiştiren popüler platformlar, özellikle koronavirüs döneminde karantina ile eve kapanan insanların 'kaçışı' oldu. Sosyal ağlar sayesinde haber takibi yapan kişilere ek olarak duygularını da Twitter üzerinden paylaşıyor.
Twitter Trendlerine yönelik hazırlanan raporda ise Türkiye'nin Haziran 2015 ile Eylül 2019 dönemini kapsayan Twitter Trendleri, 2019 yılının eylül ayına kadar bilgisayar yazılımları tarafından oluşturulan 108 bin "bot", yani sahte hesabın ortaya çıkarıldığı görülüyor.
witter’ın etiket üzerine kurulu "trend" sistemi, belirli bir zaman aralığında en çok paylaşılan konu veya popüler etiketleri alıp liste haline getiriyor ve kullanıcılara bu listeyi sunarak güncel konulardan haberdar olunmasına olanak sağlıyor.
Son araştırmalara göre Twitter'daki güvenlik açığı sebebiyle trend olarak adlandırılan konular sahte hesaplar ile değiştirilebiliyor.