TeknolojiTelefonunuzun sinyal gücü zayıfsa bunları yapın

Telefonunuzun sinyal gücü zayıfsa bunları yapın

23.01.2020 - 15:14 | Son Güncellenme:

Önemli bir telefon görüşmesi yaptığınız sırada sesin gidip gelmesi veya önemli bir bilgiyi internette aramak istediğinizde bağlantının yavaş olması akıllı telefonların vazgeçilmezimiz olduğu günümüzde can sıkıcı olabiliyor. Birkaç basit yöntemle bu can sıkıcı durumdan kurtulabilirsiniz.

Telefonunuzun sinyal gücü zayıfsa bunları yapın

Erdal KAPLANSEREN

Haberin Devamı

erdal@layka.com.tr

Twitter: @Kaplanseren 

Telefonun çekim gücünü artırmanın birkaç sebebi bulunuyor. Bu sebepleri ortadan kaldırdığınızda telefonunuzun sinyal gücünü artırabilirsiniz.

Dış etkenleri kaldırın

Telefonunuzu korumak için elbette kılıf ve kapak kullanmak etkili bir yöntem. Bununla birlikte kapakların ve kılıfların içerisinde bulunan bazı materyaller sinyal gücünün azalmasına neden olabilir. Özellikle kalın ve dayanıklı kılıflar için geçerli olan bu durumun çözümü kılıf ve kapak alırken anten kısmının açıkta kalmasına dikkat etmek.

Şarj durumuna dikkat edin

Batarya zayıf olduğunda akıllı telefonunuz otomatik olarak güç tasarrufu moduna geçebilir ve bu durumda sinyal gücü de azalır. Dolayısıyla  Bluetooth’u, Wi-Fi’yi ve diğer kullanılmayan bağlantı seçeneklerini kapatarak çekim gücünü artırabilirsiniz.

Haberin Devamı

SİM kartı kontrol edin

SIM kart, bağlantıyı direkt olarak etkiler. Bu nedenle toz ve hasar olması sinyal gücünde azalmaya neden olabilir. SİM kartı temizlemek çekim gücünü artırmak için etkili olacaktır.

Baz istasyonu ile telefon arasındaki engeli kaldırın

Telefonumuz tüm sinyalini yakınlardaki baz istasyonlarından alır ve çeşitli engellerle karşılaşabilir. Dağ, metal, kalın duvarlar gibi bağlantıyı sekteye uğratacak durumlar söz konusu olduğunda açık alana çıkmak, diğer elektronik ekipmanlardan ve metalden yapılmış herhangi bir nesneden uzaklaşmak etkili bir çözüm olacaktır.

Operatör değişimi yapın

Altyapının yeteri kadar sağlam olamaması sinyal gücünün zayıf olmasına yol açabiliyor. Yaşadığınız bölgedeki insanlara kullandığı operatörün hangisi olduğunu ve sinyal gücünün ne durumda olduğunu sorun. Böylece hangi operatöre geçmeniz gerektiğine karar verebilirsiniz.