TeknolojiArayan Numaranın Kime Ait Olduğunu Nasıl Öğrenirim? Numaradan İsim Bulma...

Arayan Numaranın Kime Ait Olduğunu Nasıl Öğrenirim? Numaradan İsim Bulma...

08.06.2021 - 15:13 | Son Güncellenme:

Mobil cihazları kullanan kişiler, tanımadıkları bir numara aradığı zaman kendilerini kimin aradığını ve bu numaranın kime ait olduğunu bilmek ister. Sürekli bilinmeyen numaralardan aranarak rahatsız edilen kişiler, arayan kişinin kim olduğunu haklı olarak merak eder. Bu numaraların kime ait olduğunu öğrenmek için numaradan isim sorgulama işlemi yapabilirsiniz. Arayan numaranın kime ait olduğunu nasıl öğrenirim? İşte, tüm detaylar.

Arayan Numaranın Kime Ait Olduğunu Nasıl Öğrenirim Numaradan İsim Bulma...

Cep telefonumuzu çoğu zaman pek çok kişi ve kurumla paylaşıyoruz. Ama paylaştığımız numaramızı paylaştığımız bazı kişi ve kurumlar numaralarımızı üçüncü taraflarla da paylaşabiliyor.

Haberin Devamı

 Arayan Numaranın Kime Ait Olduğunu Nasıl Öğrenirim?

 Cep telefonumuzu paylaştığımız bazı kişi ve kurumlar iznimizi almadan numaramızı üçüncü taraflarla paylaşabiliyor. Bunun sonucunda da istemediğimiz pek çok arama ve mesaja maruz kalabiliyoruz. Sık sık istenmeyen çağrılara maruz kalıyor ve rahatsız ediliyorsanız numara sorgulayarak sizi kimin aradığını kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Bunun sonucunda da aranmak istemediğiniz numaraları engelleyebilirsiniz. Çok sık kullanılan bu uygulama, istenmeyen numaraların tespit edilmesinde önemli bir rol oynuyor.

 Numaradan İsim Bulma

 Bir numaranın kime ait olduğunu öğrenmek istiyorsanız numaradan isim bulma yöntemini kullanabilirsiniz. Kimliği belli olmayan kişiler tarafından rahatsız ediliyorsanız ya da sizi arayan numaranın kime ait olduğunu merak ediyorsanız, kullandığınız operatörler aracılığı ile mesaj göndererek sizi arayan kişinin numarasını kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda bunun yanında bilinmeyen numaralar hizmeti olarak görev yapan 118 80'i arayarak da bu kişinin kim olduğunu kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

 Arayan kişinin kim olduğunu 118 80'i arayarak öğrenmek isterseniz tarifenizden ücret kesileceğini unutmamanız gerekir. Numaradan isim bulunabildiği gibi isimden de numara bulma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için kullandığınız operatörlerin servis araçlarını kullanmanız yeterli olacaktır. Bu sayede istenmeyen numaraların kime ait olduğunu öğrenebilir ve isterseniz bu kişileri engelleme şansına da sahip olabilirsiniz.