TeknolojiSanal Gerçeklik Hayranlarına Müjde

Sanal Gerçeklik Hayranlarına Müjde

12.07.2016 - 16:05 | Son Güncellenme:

Codemasters tarafından geliştirilen ve epey beğeni toplayan Dirt Rally, şimdilerde sanal gerçeklik oyunu haline geliyor…

Sanal Gerçeklik Hayranlarına Müjde

Gün geçtikçe büyüyen sanal gerçeklik sektörü, özellikle giyilebilir cihazlara olan ilginin artması ile beraber daha da popüler bir hale geldi. Artık pek çok şehirde kendisini gösteren VR deneyim noktaları, bu duruma güzel bir örnek teşkil etmekte. Bunun yanında dev firmaların sektörü es geçmeyip işin içerisine dahil olmaları da piyasanın daha fazla rekabete ev sahipliği yapmasına yol açıyor. Cihazların geliştirilme süreci her ne kadar devam etse de şimdiden birçok yapımcı içerik üretimine başladı bile. Nitekim son zamanların beğenilen yarış oyunlarından Dirt Rally, yakın bir zamanda VR deneyimi ile beraber karşımıza çıkmış olacak. Konuyla ilgili konuşan yapımcı firma, VR için çalışma içerisinde olduklarını ve hatta oyunun bugün itibariyle oynanışa açık hale geleceğini dile getirdi.

Haberin Devamı
Çıkış Tarihi 11 Temmuz

Codemasters tarafından hazırlanan Dirt Rally, açıklanan bilgilere göre 11 Temmuz yani bugün itibariyle sanal gerçeklik desteği kazanmış bulunmakta. GeForce Game Ready sürücüleri ile beraber gelen ve bunu lehine çevirmeyi ihmal etmeyen Nvidia, bu konuda ne denli profesyonel olduğunu da bir kez daha gözler önüne seriyor.

Oculus Store Üzerinden Satın Alınabilir

Yapılan açıklamadan sonra birçok oyuncu Oculus Store’a göz atmaya başladı. Oyunu dijital mağaza üzerinden görücüye çıkaran yapımcı firma, VR destekli yapımı yaklaşık 60 dolar karşılığında kullanıcılara ulaştırmakta. Eğer yapımı Steam’den satın aldıysanız güncelleme ile VR desteğine kavuşacağınızı da hatırlatalım.