TeknolojiSafir Cam, Gorilla Glass'ın Yerini Alabilir Mi?

Safir Cam, Gorilla Glass'ın Yerini Alabilir Mi?

02.04.2013 - 10:52 | Son Güncellenme:

Safir, alüminyom oksid'in kristal formudur ve sağlamlığı ile ünlüdür.

Safir Cam, Gorilla Glassın Yerini Alabilir Mi

Özellikle belli segmentin üzerindeki birçok kaliteli saatte çizilmeyen ve darbelere karşı dayanıklı safir cam kullanılmaktadır. Saat tutkunları bunu çok iyi bilir.

Haberin Devamı

Başta iPhone olmak üzere, birçok akıllı telefonun ekranı Gorilla Glass adı verilen oldukça sağlam bir cam malzeme ile kaplıdır. Bu malzeme her ne kadar darbeye ve düşmeye dayanıklı olsa da; çizilmeye karşı safir cam kadar dayanıklı olduğu söylenemez. iPhone'larınızın üzerindeki mikro çizikleri hatırlayın; Youtube'da iğne ucu ve anahtarlarla yapılan iPhone camını çizittirme testlerini uygulayıp telefonundan soğuyan o kadar çok tanıdığım var ki! Sakın ola bu tür videolara kanmayın, telefonunuzu masaya koyduğunuzda güneşten gelen yansımayla gözünüze ilişen mikro çizikler canınızı sıkabilir.

Safir camın maliyeti 30 dolar

MIT Technology Review mecmuası yazarlarından Kevin Bullis cep telefonlarında kullanılan Gorilla Glass malzemesinin yaklaşık 3 dolar maliyeti olduğunu; safir camın maliyetinin isie 30 dolar civarında seyrettiğini ancak önümüzdeki birkaç sene içerisinde 20 dolar seviyelerine inebileceğini ön görüyor.

Haberin Devamı

Safirin doğal elmastan sonra gelen en dayanıklı malzemelerden olduğunu düşünürsek; Gorilla Glass'tan üç kat daha dayanıklı olması ve çizilmeye karşı da bir o kadar dayanıklıyken 30 dolar fazla verip hiç çizilmeyen bir akıllı telefona sahip olmak fikri nedense bana çok sıcak geldi. Siz ne düşünüyorsunuz?