TeknolojiRoblox’tan Sürpriz Hareket

Roblox’tan Sürpriz Hareket

13.06.2016 - 15:22 | Son Güncellenme:

10 yıldan uzun süredir Roblox büyümeye devam ediyor, oyun yeni bir platformda karşımızda. Roblox artık Windows 10 uygulama mağazasındaki yerini aldı.

Roblox’tan Sürpriz Hareket

2004 yılından beri bilgisayarda internet versiyonu bulunan oyunun Windows mağazasında indirilebilir olması ile ilk defa bir istemcisi oldu. Arkasında yatan fikir ise Roblox oynayan milyonlarca insana nerede olurlarsa olsun oyunu oynama şansı tanımak.

Haberin Devamı
Çok Sevildi

Roblox’un yöneticisi David Baszucki ilk defa bir bilgisayar istemcisine kavuştukları için mutlu olduklarını söylerken Windows 10 deneyiminin harika bir şekilde cilalandığını ve bütün topluluk özelliklerini içerdiğini açıkladı. Oyun sadece yeni başka bir platforma konmuş değil. Windows Store’da var olması hesaplarına kredi kartı tanımlanmış kullanıcıların daha kolay oyun içi alışveriş yapabilmesi demek. Bu da oyuna para harcayan insan sayısını arttırabilir. Oyun, Windows 10 her avantajını kullanmaya çalışıyor. Diğer taraftan oyuncular da Windows 10 uygulama mağazasında bulunmasından oldukça memnun.

Baszucki ve ekibi son birkaç yılı oyunun klavye ve mouse desteğinin yanı sıra dokunmatik ekranlarda ve kontrolcüler ile kontrol edilebilmesi üzerine çalışmalar yapıyordu. Windows 10 uygulaması ile beraber bu seçeneklerin hepsi mevcut. İsterseniz bir tablette dokunmatik olarak, bilgisayarda klavye ve mouse ile ya da herhangi bir kontrolcü ile oyunu oynamak artık mümkün. Diğer taraftan oyunun Oculus Rift için VR versiyonu ve mobil versiyonları da gelişmeye devam ediyor. Şirket açıkça hiçbir oyuncusunu geride bırakmak istemiyor.