TeknolojiPanasonic Toughpad FZ-M1 incelemesi: Ona güç yetiremedik!

Panasonic Toughpad FZ-M1 incelemesi: Ona güç yetiremedik!

10.11.2015 - 14:30 | Son Güncellenme:

Panasonic firmasının "sert çocuğu" Toughpad FZ-M1'i sizin için test ettik

Panasonic Toughpad FZ-M1 incelemesi: Ona güç yetiremedik

Erinç Eröz - erinc.eroz@milliyet.com.tr

Panasonic tarafından piyasaya sürülen FZ-M1, bilgisayar dünyasının "sert çocuğu" olarak adlandırılabilir.
Özellikle sahada çalışan profesyonelleri hedef alarak üretilen 7 inç formundaki Windows işletim sistemiyle çalışan tablet bilgisayar, her türlü zorlu çalışma koşulunun altından kalkabilecek kapasitede.
Küçük formunun ve 540 gramlık ağırlığının altında güçlü bir işlemci, yüksek bir bellek ve depolama kapasitesi yatan FZ-M1, karda da, yağmurda da sizi yarı yolda bırakmayacak bir ürün.
Panasonic Toughpad FZ-M1; sadece işlemci gücü ile değil, suya, toza ve düşmeye-darbeye dayanıklı yapısıyla da bir adım öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Panasonic Toughpad FZ-M1 incelemesi: Ona güç yetiremedik


SUYA DA, DARBEYE DE DAYANIKLI
Windows 8.1 işletim sistemi ile piyasaya sürülen Toughpad FZ-M1, özel tasarlanmış magnezyum alaşım kasası ile, 1,5 metreden düşmeye karşı dayanıklı hale getirilmiş. Tabii ki, bu iddiayı test etmeden duramazdık ve tableti birden fazla kez "elimizden düşürdük". Toughpad, gerçekten de "sağlam" olduğunu kanıtladı ve tüm düşüşlerden en ufak bir sıyrık almadan çıktı.
IP65 toz ve suya dayanıklılığı da bulunan tablet, böylece yağmur altında bile kullanıma uygun hale getirilmiş.
Güneş ışığı altında bile okunabilir, kalın eldivenle dokunmaya tepki veren, dokunmatik hassasiyeti yüksek 1280x800 çözünürlük sunan ekranı ile FZ-M1 gerçekten "ideal" bir tablet.
Tabletin dokunmatik ekranındaki klavyesi dışında, 6 adet de fiziksel tuşu var. Bunlar güç düğmesi, ekran yönü kilitleme düğmesi, ses açma ve kapama düğmeleri ile, fonksiyonları kullanıcı tarafından atanabilen iki tuşu içeriyor.

FANSIZ TASARIM
Panasonic Toughpad FZ-M1, Intel Core i5 vPro ve Intel Celeron N2807 işlemci seçenekleriyle satışa sunuluyor, ancak bu işlem gücüne karşın, tasarımında bir fan bulunmaması gerçekten güzel bir artı.
Intel Core i5 vPro işlemci, bildiğimiz "core" işlemcilerden performans olarak farklı değil, ancak enerji verimliliğinin yüksek olması ve tabletin fansız yapısına uyum sağlayabilmesi için elden geçirilmiş durumda.
Tabii bu da, cihazı Intel Atom işlemcili rakiplerinin önüne taşıyor.
4 GB RAM'i bulunan Toughpad FZ-M1, toplamda 8 GB'a kadar RAM destekliyor. 128 ve 256 GB SSD seçenekleri ile satın alınabilecek tablet, microSD, simkart, USB 3.0 ve ethernet girişlerine sahip. Her türlü işletmede kullanılabilmesi hedeflenen Toughpad FZ-M1, NFC bağlantısının yanı sıra, RFID UHF, seri port, akıllı kart okuyucu, manyetik şerit okuyucu, barkod okuyucu gibi genişletmelere de olanak tanıyor.
Cihazın bu "tank gibi" tasarımının belki de tek sorunu, üzerindeki ses çıkış gücünün oldukça yetersiz kalması. Ancak tabii ki, üzerindeki bağlantılarla harici bir hoparlöre bağlamanız mümkün.
Bunun için ister 3.5'luk kulaklık girişini, ister de Bluetooth 4.0 bağlantısını kullanabilirsiniz.
Tabii bağlantılardan bahsetmişken, Toughpad'in çift bantlı 802.11ac Wi-Fi bağlantısı desteğiyle geldiğini de belirtmeliyiz.
Panasonic, tabletinde ön ve arka kameralar bulundurmayı da unutmamış. Cihazın ön yüzünde 2 MP, arka yüzünde otomatik netleme ve LED ışık özelliği bulunan 5 MP çözünürlüğünde kameralar yer alıyor.

BATARYASI DA "CANAVAR"
Toughpad FZ-M1, üzerindeki 22 watt gücündeki lityum-iyon pili ile 8 saate yakın kullanım süresi sağlarken, çalışmaya ara verilmeden bu pilin değiştirilebilmesine de olanak tanıyor. Bu pil değişimi ile, Toughpad FZ-M1'in kesintisiz çalışma süresi 16 saate kadar çıkabiliyor.

HER İŞE GELEN AKSESUARLAR
Panasonic Toughpad FZ-M1 için, stylus kalem, kendi ekseninde dönebilir el aparatı, ek girişler sunan dock ve ekstra uzun ömürlü pil gibi bir çok aksesuar da satışa sunulmuş durumda.

FİYATI
Panasonic FZ-M1'in ülkemizdeki satış fiyatı, Intel i5 işlemcili standart modeli için KDV hariç 3 bin Euro seviyesinden başlıyor ve konfigürasyona göre artıyor.

Haberin Devamı

İNCELEME VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN