16.10.2017 - 11:49 | Son Güncellenme:
milliyet.com.tr
İngiltere merkezli bir güvenlik ve teknoloji blogunun sahibi olan Chris Moore, geçenlerde OnePlus'ın kişisel bilgilerini topladığını ve izinsiz olarak ilettiğini gösteren bir yazı yayınladı. SANS Holiday Hack Challenge'ını tamamlarken farkında olmadan bir alan olduğunu fark etti ve daha da incelemeye karar verdi. Alan - open.oneplus.net - aslında kendi özel cihazını ve kullanıcı verilerini topluyor ve izinsiz bir şekilde bir Amazon AWS örneğine gönderiyordu.
OnePlus'ın eriştiği veriler, telefonun IMEI, seri numarası, cep telefonu numarası, MAC adresi, mobil şebeke adı, IMSI önek ve kablosuz ağ ESSID ve BSSID gibi cihaz bilgisine ek, yeniden başlatma, şarj etme, ekran zaman damgaları gibi kullanıcı verilerine kadar gidiyordu. Daha sonra firma açıklama yaptı.
Yayınlanan açıklama yazısında OnePlus'ın kurucu ortağı Carl Pei, şirketin OxygenOS arayüzü kullanan cihazlarında "Analitiği iki farklı akışta olan yazılımların, kullanım analizleri ve cihaz bilgilerini güvenli bir şekilde firmaya ilettiğini" söyledi.
Pei, şirketin telefonun işletim sistemini daha da geliştirmek için bu bilgileri topladığını ve kullanıcıların verileri toplayan kullanıcı deneyimi programından çıkma seçeneğine sahip olduklarını vurguladı. Artan endişelere yanıt olarak şirketin programı ilerletmeye başlayacağına dikkat çekti ve toplanan verilerin şirket dışında paylaşılmadığını da sözlerine ekledi.
Bu iyileştirmeler, OxygenOS donanımlı telefonları kullanan kullanıcıların Ekim ayı sonunda programa dahil olmaları ve hizmet şartlarının buna göre güncelleneceği anlamına geliyor. Pei, şirketin telefon numaralarını, MAC Adreslerini ve WiFi bilgilerini toplamayı durduracağını da belirtti.