TeknolojiOnePlus 9 serisinin tanıtılacağı tarih belli oldu

OnePlus 9 serisinin tanıtılacağı tarih belli oldu

08.03.2021 - 09:48 | Son Güncellenme:

Telefon serisinin tanıtılmasına daha var ancak telefonun kamera özellikleri hakkında detaylar belli olmaya başladı. OnePlus 9 serisi bu ayın son haftasında görücüye çıkacak.

OnePlus 9 serisinin tanıtılacağı tarih belli oldu

OnePlus yeni telefon serisi için kolları sıvıyor. Fotoğraf tarafında iddialı olan şirket buna bir de ortaklık ekliyor. Hasselblad ile bir süredir ortaya atılan ortaklığını resmen duyuran OnePlus bu plan dahilinde üç yıl boyunca Hasselblad ile fotoğraf sistemleri geliştirecek. Bu noktada 150 milyon dolar yapılacak. 

Haberin Devamı

OnePlus 9 serisi tanıtım tarihi

Telefon serisi için tanıtım tarihi olarak 23 Mart 2021 tarihi açıklandı. OnePlus 9 için bazı fotoğrafçılık özellikleri de ortaya çıktı. Hasselblad ile kurulan ortaklık aslında oldukça önemli. Zira 1969 yılında Apollo 11'in ikonik fotoğraflarını çeken şirket şimdi de OnePlus'ın kameralarına güç verecek. 

OnePlus 9 serisinin tanıtılacağı tarih belli oldu

Telefon serisinde Sony IMX789 sensörü yer alacak ve 12 bit RAW çekimlerin yanı sıra 120fps 4K ve 30fps 8K video çekmek mümkün hale geliyor. Ultra geniş açılı lensi için 'serbest biçimli lens' tercih edilecek deniyor ve bu da geniş açılı kameralardaki bozuklukların bu cihazlarda olmayacağı anlamına geliyor. Özel 140 derecelik bir FoV panoramik bir kameranın yer alacağı ve hızlı otomatik odaklama için T-Lens teknolojisine yer verilecek.