TeknolojiNintendo NX Resmi Olarak Duyuruldu!

Nintendo NX Resmi Olarak Duyuruldu!

27.04.2016 - 14:59 | Son Güncellenme:

Bir süredir gündemden düşmek bilmeyen Nintendo NX oyun konsolu nihayet resmi olarak duyurulmuş bulunmakta. Üstelik çıkış tarihi de belli oldu…

Nintendo NX Resmi Olarak Duyuruldu

Yeni nesil oyun konsolları savaşında Xbox One ve PlayStation 4 platformlarının gerisinden kalan Nintendo, bilindiği üzere en son karşımıza Wii U cihazı ile çıkmıştı. En erken satışa sunulan konsol, ne yazık ki isteneni verememiş ve rakiplerinin arkasında kalmıştı. Bunun ardından moralini bozmayan firma, şimdi ise karşımıza Nintendo NX cihazı ile çıkmaya hazırlanıyor. Bir süredir gündemi meşgul etmekte olan konsol, iddialar ve söylentiler ile haber konusu oluyordu. Nitekim buna bir son veren geliştirici ekip, resmi olarak yeni konsolunu duyurmuş bulunmakta.

Haberin Devamı

Açıklanan bilgilere göre Nintendo NX, tam olarak Mart 2017’de satışa sunulacak. Yani neredeyse 1 yıl sonra görücüye çıkacak olan konsolun gücünü AMD tarafından üretilen Zen mimarili işlemciden alması bekleniyor. Yeni cihazını sadece resmiyete kavuşturmak ile yetinen Nintendo, ne yazık ki konsol adına detaylı teknik bilgilere değinmedi. Yani çıkış tarihi ve doğrulama dışında elimizde yine kesin bir bilgi yok.

Daha önce PlayStation 4’ten güçlü olacağı belirtilen konsol, tam olarak PS4’den %30 oranında daha performanslı olacak. Bunun dışında cihazın 60 FPS kalitesinde oyunları rahat bir şekilde oynatacağı ve hatta 4K çözünürlük desteği dahi sunacağı belirtilmekte. Konuyla ilgili yeni bilgiler geldikçe aktarmaya devam edeceğiz, bizi takip etmeye devam edin.