TeknolojiMiracast Nedir, Ne İşe Yarar? Miracast Nasıl Kullanılır?

Miracast Nedir, Ne İşe Yarar? Miracast Nasıl Kullanılır?

25.02.2021 - 01:16 | Son Güncellenme:

Miracast, elektronik cihazlar arasında bir kablo bağlantısına gerek kalmadan Wi-fi sayesinde multimedya içeriklerin görüntülenmesini sağlayan teknolojiye verilen isimdir. Yani, bu teknoloji ile telefon ve tabletin ekranını televizyona herhangi bir kablo olmadan yansıtmak mümkündür. Miracast nedir, ne işe yarar? Miracast nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Miracast Nedir, Ne İşe Yarar Miracast Nasıl Kullanılır

Miracast sayesinde, tablet ya da telefondaki görüntüler kablo olmadan bir televizyon ya da monitöre kolaylıkla yansıtılabilmektedir. Miracast ile mobil cihazların farklı bir cihazı bularak ekranındaki görüntüyü ona yansıtması sağlanmaktadır.

Miracast Nedir, Ne İşe Yarar?

Miracast sistemi kendi ağ sistemini oluşturması sebebi ile herhangi bir kabloya gerek olmadan başka bir cihaza bağlanılmasını sağlamaktadır. Bu şekilde bir elektronik cihazdaki görüntü başka bir cihaza kabloya gerek olmadan yansıtılabilmektedir.

Bu duruma şu şekilde bir örnek vermek mümkündür; bilgisayarda bulunan bir görüntü miracast sayesinde bir televizyona kolaylıkla aktarılabilir. Miracast günümüzdeki pek çok bilgisayar, tablet, televizyon ve telefonda bulunur. Firmalar aynı sistemi kullansa da farklı isimler ile piyasaya sürmektedir.

Bu teknoloji aslında kablosuz bir HDMI kablosu olarak düşünülebilir. Çapraz platform desteğine sahip olması sebebi ile bir markaya ya da ekosisteme bağlı değildir. Miracast teknolojisi yaklaşık 16 yıllık bir geçmişe sahiptir. Sistem temel olarak Wi-fi direkt teknolojisini kullanmaktadır. Özellikle android telefonlarda son zamanlarda bu teknoloji sıklıkla görülmektedir.

Miracast Nasıl Kullanılır?

Miracast teknolojisi kablosuz çalışan bir sistemdir. Bu teknoloji çalışırken kendi kablosuz ağını oluşturmaktadır. Böylece iki cihaz arasında kolaylıkla görüntü aktarımı sağlanabilir.

Haberin Devamı

Bilgisayar ekranındaki bir görüntü bu teknoloji sayesinde televizyona kolaylıkla yansıtılabilir.

Tablette bulunan bir görüntü kolaylıkla televizyona ya da monitöre aktarılabilir.

Telefondaki bir görüntü televizyona ya da bilgisayara yansıtılabilir.

Yapılan tüm bu işlemlerin kablosuz olması oldukça avantajlıdır.

Miracast teknolojisi günümüzde pek çok ünlü elektronik markasının kullandığı bir yöntemdir.