TeknolojiKadın mühendis açığını kapatacaklar

Kadın mühendis açığını kapatacaklar

09.03.2017 - 16:30 | Son Güncellenme:

Platin Bilişim, kurumsal sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. Bugüne kadar birçok sivil toplum kuruluşu ile başarılı projelere imza atan firma, son olarak Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Fakültesi öğrencilerine siber güvenlik alanında yeni nesil meslekler hakkında bilgi verdi.

Kadın mühendis açığını kapatacaklar

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’nde mühendislik öğrencileri ile bir araya gelen Platin Bilişim Genel Müdürü Ayhan Bamyacıülkemizde ve tüm dünyada veri güvenliği alanında yetişmiş işgücü açığını olduğunun altını çizerek, gençlere bu alanda kariyer yapmaları yönünde çağrıda bulundu.

Haberin Devamı

Bilgi teknolojileri son yıllarda çok gelişti ve uzmanlık alanlarına doğru evrilmeye devam ediyor.Eskiden yazılım/donanım iletişim olarak temelde 3 kola ayrılan bilişim teknolojileri artık onlarca dala ayrılmıştır. Güvenlik teknolojileri, ile ilgilendiğimizden bu konudaki gelişmeleri sizlerle paylaşmak isterim. Bilgi güvenliği konusu oldukça popüler. Her geçen gün, yeni ürünler ve teknolojiler ortaya çıkıyor. SOC-Security Operations Center- hizmetleri şu aralar çok popüler. Her geçen gün yeni gelişen dallarla beraber ileride çok daha fazla sayıda SOC mühendisi ortaya çıkacağını düşünmekteyiz. Bu mühendislerin bilgi güvenliği konseptine hakim, ürünler konusunda da bilgili olmaları gerekmektedir. Görevleri bilgi güvenliği ihlallerini ve saldırıları saptamak ve önleme için gerekli tedbirleri almaktır. Altyapı tarafında, firewall, IPS, IDS gibi ağ güvenliği uzmanlıklarına ihtiyaç artacaktır. Bu terminoloji ve ilgili meslekler giderek gelişmektedir. Mühendislerimizin de bu gelişen teknolojilere ayak uydurmaları gerekmektedir” dedi.

Haberin Devamı

Yazılım Mühendisi, Yazılım Mimarı ve Yazılım Geliştirme uzmanlarına sektörün ihtiyacı olduğunu belirten Bamyacı, “Teknik analist, iş analisti, ağ mühendisi, veri tabanı uzmanı da bugün olduğu gibi gelecekte de talep gören iş kolları pozisyonları olacak. Veri Sızıntılarının Önlenmesi” (Data Loss Prevention) alanında çalışan bilgisayar mühendislerinin sayısının da artacağını tahmin ediyoruz.Kişisel Verilerin Korunması Kanununun yürüklüğe girmesinin ardından tüm veri akışları kayıt altına alınacak ve bir güvenlik ihlali olduğunda yapanın kim olduğu tespit edilecek teknolojiler rağbet görecek. Kurumlarda Siber Güvenlik Merkezleri (SOC =Security Operation Center) oluşturulacak. Bu da “Siber Güvenlik Uzmanı” personellerin artan bir sayıda kullanılması gerekliliğini beraberinde getirecektir. Veri hacimleri artış göstereceğinden dolayı bunların saklanması, arşivlenmesi, erişilmesi için de “Veri Depolama” (= Storage”) mühendislerinin sayısının artmasını bekliyoruz”dedi.

Yazarlar