Teknolojiİnstagram Reels Nedir? Instagram Reels Videolar Nasıl Kullanılır?

İnstagram Reels Nedir? Instagram Reels Videolar Nasıl Kullanılır?

07.04.2021 - 12:23 | Son Güncellenme:

Instagram son zamanlarda kullanıcılarına sağladığı yenilikler ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Instagram Reels, Instagramın getirmiş olduğu yeniliklerden bir tanesidir. Instagram Reels nedir? Instagram Reels videolar nasıl kullanılır? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.

İnstagram Reels Nedir Instagram Reels Videolar Nasıl Kullanılır

 Instagram Reels uygulaması, kullanıcıları farklı ses ve efektler yardımı ile çeşitli videolar paylaşmasına olanak sağlamaktadır. Bu şekilde kullanıcılar çok daha keyifli vakit geçirebilmektedir. Instagram Reels videoları yaklaşık 15 saniye sürmektedir.

Haberin Devamı

 Instagram Reels Nedir?

 Instagram ilk başta fotoğraf ve video paylaşımı yapılan bir platform olarak hayatımıza girmiş sonrasında ise uygulamaya yeni özellikler eklenmiştir. Uygulamanın son yeniliklerinden biri de Instagram Reels olmuştur. Reels ile kullanıcılar 15 saniyelik kısa videolar çekebilmektedir.

 bunun yanında çekilen videolara efekt ya da ses eklemek de mümkün olmaktadır. Kullanıcılar tarafından oldukça beğenilen Instagram Reels şimdiden pek çok kişi tarafından kullanılmaya başlamıştır. 

 Instagram Reels videolarını gönderi ya da hikaye şeklinde paylaşmak mümkündür. Herkese açık olan hesapların çekmiş olduğu Reelsler keşfet bölümünde de görünebilecektir. Bu şekilde Instagram insanlara içerik üreticisi olma fırsatı sunmaktadır. 

Haberin Devamı

 Instagram Reels ile kişiler kendilerini ifade etmenin farklı ve eğlenceli bir yolunu buldular. Bu şekilde içerik üreticisi olmayı düşünen kişiler bu yolla herkese açık bir platform edinmiş oldu. Instagram Reels ilk çıktığı günden beri kullanıcılardan tam puan almıştır. 

 Instagram Reels Videolar Nasıl Kullanılır?

 Instagram kamerasından reelse ulaşılabilmektedir. Bu videolara müzik eklemek de mümkündür. Bunun için Instagram müzik kütüphanesinden seçim yapılabilir ya da kişiler kendi sesleri ile de çekim yapabilirler.

 Orijinal ses kullanan kişilerin sesleri açık hesaplarda görünebilecek ve isteyenler bu sesleri kullanabileceklerdir. Bunun yanında Instagram Reels de arttırılmış gerçeklik efektleri de yer almaktadır. 

 Zamanlayıcı ve Geri sayım sayesinde eller serbest bir şekilde video çekmek mümkün olmaktadır. Videoların belirli bölgelerinde hızlandırma yapmak da mümkün olmaktadır.