TeknolojiInstagram IGTV'yi gizlice kaldırdı! Onun yerine yeni özellik yolda

Instagram IGTV'yi gizlice kaldırdı! Onun yerine yeni özellik yolda

25.10.2021 - 14:08 | Son Güncellenme:

Instagram yeni özellikler eklemeye devam ederken, bazılarını da kullanımdan kaldırıyor. İstendiği kadar popüler hale gelemeyen ancak milyonlarca izlenmeye ulaşan IGTV videoları için oluşturulan buton kaldırıldı. İşte uygulamaya gelecek yeni özellik:

Instagram IGTVyi gizlice kaldırdı Onun yerine yeni özellik yolda

Instagram yaklaşık 3 yıl önce kullanıcılarına sunduğu IGTV özelliğini kaldırma kararı aldı. Gizlice ve sessiz sedasız bu hizmetini profillerden kaldıran Instagram, Reels’e odaklanmayı planlıyor.

Haberin Devamı

İçerik üreticilerini ilgilendiren bu hamle sonrası oraya eklenecek yeni özellik gündeme geldi. Söylenene göre gelecek yeni özellik sayesinde kullanıcılar para kazanabilecek.

Reels özelliği geldikten sonra IGTV’nin pabucu dama atıldı ve üretilen içerik sayısı sürekli düşmeye başladı. Hal böyle olunca Instagram da bu özellik yerine daha fazla kişiye seslenmesini sağlayacak yeni bir özellik üzerinde çalışmaya başladı.

Yeni özellik ise Instagram TV olarak adlandırılıyor ve 60 dakikaya kadar uzayabilen içerikleri dikey şekilde izlenmesini sağlıyor. Oldukça faydalı görünen bu özellik sayesinde aynı zamanda içerik üreticileri kazanç sağlaya da bilecek.