10.06.2021 - 00:16 | Son Güncellenme:
Kişilerin son iki yıl içinde yurt dışından başka bir telefonu getirerek kayıt altına aldırmış olması ya da yurda giriş tarihinden itibaren 120 gün geçmiş olması durumunda da kayıt işlemleri yapılamaz.
Imei Kaydı Nasıl Yapılır?
Cihazların kayıt altına alınması sırasında ihtiyaç duyulan IMEI numarasına, cihazın *#06# tuşlarına basılarak ulaşılabilir. Bu bilgiye daha sonra da ihtiyaç duyulması halinde ise kullanıcıların, IMEI numarasını saklamaları gerekir.
T.C. kimlik numarası ya da yabancı kimlik numarasına sahip olan kişiler, e-devlet kapısı üzerinden sisteme giriş yaparak, e-işlemler kısmından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu başlığı altında yer alan hizmetler bölümünden öncelikle cihazın kayıt hakkını sorgulaması, cihaz kayıt hakkı mevcutsa da IMEI kaydet alanındaki gerekli bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurmak ve belirlenen harç ücretini yatırarak kayıt işleminin gerçekleştirmesi gerekir. Sadece harç bedelinin yatırılması kayıt işleminin tamamlandığı anlamına gelmez. Bunun için 120 gün içinde de kayıt işlemi gerçekleştirilmeyen cihazlar kayıt dışı statüsüne geçerek iletişime kapalı hale gelir.
IMEI Kayıt İşlemleri Nereden Yapılır?
Türkiye’de yaşayan yabancı uyruklu kişilerin vergi dairesi ya da ilgili bankaya yatırdıkları harç bedelinin ödendiğini gösteren makbuzun aslı ve pasaportun aslını ibraz etmeleri gerekir. Aynı zamanda GSM işletmecisine ait olan abone kayıt merkezine müracaat ederek kayıt işlemini yaptırabilirler. Harç ödemesi, IMEI kaydı yaparken e-devlet sistemine entegre bankalar ile online bir şekilde de yapılabilir.