Teknoloji Google Nexus 9 için HTC'yi seçti

Google Nexus 9 için HTC'yi seçti

22.09.2014 - 15:16 | Son Güncellenme:

Son gelen bilgiler doğrultusunda Google ve HTC Nexus 9 için bir araya geliyor. Çok yakında tanıtılması beklenen tabletten son gelen bilgiler oldukça kafa karıştırıcı.

Google Nexus 9 için HTCyi seçti

2011 yılından bu yana tablet, 2010 yılından beri Nexus cihazı üretmeyen HTC her iki durumdaki beklemeye son verecek yeni bir ürün çıkartıyor: Nexus 9! Nexus One modelinden Google ve HTC ortaklığının yeniden filizlendiği bir dönemde Amerika ve Taiwan arasında sürekli mekik dokunuyor.

Haberin Devamı

Eylül ayının başlarında Nvidia'nın açmış olduğu telif hakları davasıyla Qualcomm ve Samsung şirketleri savunmalarında HTC Nexus'un da Tegra K1 işlemcisini kullanacağını ifade etmişlerdi. Bununla birlikte neredeyse kesinlik kazanan Nexus 9'un çıkışıyla birlikte teknik özelliklerden de ilk ipuçları alınmış oldu. Beklentiler arasında yüksek performanslı Nexus 10'a daha yakın bir ürün var. Tegra K1 işlemcisiyle birlikte Asus'un Nexus 7 modeli gibi bütçeli bir ürünün çıkmayacağı tahmin ediliyor.

Şimdilik cihaz ile ilgili daha detaylı bilgiler olmasa da Google'ın Android L güncellemesiyle birlikte bu işletim sisteminin hakkını verebilecek güçlü bir cihazın gelmesi bekleniyor. Haziran ayındaki Google I/O zirvesinde tanıtılan ve sonbaharda çıkacağı söylenen Android L görsel anlamda Google'ın işletim sistemi ve Nexus 9 için köklü bir değişim sunacak. HTC tarafından tasarlanıp üst seviye bir işlemci taşıyacak olan tabletin bu yeni işletim sistemini tanıtmak için en uygun ürün olması hedefleniyor.