TeknolojiDolby Atmos Nedir, Ne İşe Yarar? Dolby Atmos Nasıl Bir Ses Sunar?

Dolby Atmos Nedir, Ne İşe Yarar? Dolby Atmos Nasıl Bir Ses Sunar?

01.03.2021 - 16:42 | Son Güncellenme:

Teknolojinin günden güne gelişmesi ile sanal dünyada edinilen deneyimler daha gerçekçi bir hale bürünmüştür. Üretilen oyunlar, çekilen filmler ya da dinlenilen müzikler sadece görmek ya da duymakla kalmayıp o deneyimi hissetmek fırsatını vermektedir. Dolby atmos da bunlardan birisi olup teknolojinin en son trendleri kullanılarak geliştirilen ses yazılımıdır. Dolby atmos nedir, ne işe yarar ve nasıl bir ses sunar sizin için derledik.

Dolby Atmos Nedir, Ne İşe Yarar Dolby Atmos Nasıl Bir Ses Sunar

 Sanal dünyada üretilen sesleri sadece duymaktan çıkarıp hissetmeyi amaçlayan dolby atmos yeni nesil bir ses işleme teknolojisidir. Temel olarak gerçek dünyada yaşanılan deneyimi üretilen sanal ortama aktarma amacı güden bu teknoloji 2012 yılında piyasaya çıkmıştır.

Haberin Devamı

 Dolby Atmos Nedir, Ne İşe Yarar? 

 Dolby atmos için verilebilecek en iyi tanım gerçek dünyaya en yakın sesleri sanal ortamda üretebilmekdir. Diğer bir deyişle dolby atmos filmlerde, oyunlarda ya da herhangi bir dijital ortamda üretilen sesleri gerçeğine en yakın bir şekilde üretmeyi amaçlar. Bu sayede hissetme döngüsü devreye girerek oluşan gerçeklik algısı maksimum düzeye çıkarılır. Dolby atmos sadece sesleri iyi bir şekilde duyabilmenizi sağlamayıp tasarlanan dünyanın içerisinde kendinize yer edinme fırsatını verir.

 Dolby Atmos Nasıl Bir Ses Sunar?

 Bilindiği üzere beyin çevreden gelen sesleri işleyebilmek için kulakları kullanır. Bu sesler farklı sinyaller kullanarak beyne iletildikten sonra gerçeklik algısı meydana gelir. Eski tip ses üretme teknolojisi sadece belirli bir yönde ve şiddette ses üretebildiği için dijital ortamda oluşturulan dünyalarda gerçeklik algısı oldukça kısıtlıydı.

Haberin Devamı

 Dolby atmos ise tabiri yerindeyse beyni kaldırabilme ve sanki sanal dünyaya gerçek dünyaymış gibi algı oluşturma olanağı tanıyor. 360°, her yönden ve farklı tonlar ile ses üretebilen bu teknoloji günümüzde bilgisayarlara, kulaklıklara, telefonlara ve hatta televizyonlara bile entegre edilebiliyor.