23.03.2021 - 14:57 | Son Güncellenme:
Bulut bilişimin tarihi internetin keşfedilmesine kadar uzanmaktadır. Özellikle 1950'li yıllarda bulut bilişim kullanımı yaygınlaşmıştır.
Bulut Bilişim Nedir?
Bulut bilişim internet depolaması olarak da bilinmektedir. Endüstri 4.0 ile birlikte bulut bilişim de gelişmiştir. Bu şekilde internette istediğiniz dosyaları belirli bir limite kadar depolama şansına sahipsiniz. Bulut bilişimin birçok avantajı yer almaktadır. Bulut bilişim internet sistemini ilk kez dünyanın en büyük alışveriş sitelerinden olan amazon şirketi kullanmıştır. Amazon şirketinin bu sistemin gelişiminde büyük pay olduğu söylenmektedir.
Bulut Bilişim Ne İşe Yarar?
Her türlü tüzel kişi ve bireysel kullanıcıların dosyalarını herhangi bir harici disk kullanmadan internet üzerinden depolamasını sağlayan sisteme bulut bilişim sistemi denilmektedir. Bulut bilişim sistemi bt maliyetlerini de önemli ölçüde düşürmektedir. Bilgi teknolojisi servisi ile entegreli olarak çalışan bulut bilişim sistemi yazılım geliştirme ve test etme ile birlikte çalışmaktadır.
Bulut Bilişim Nerelerde Kullanılır?
1) Uygulama Test Etmek
Uyulama test etme bulut bilişimin ilk kullanıldığı yerlerden bir tanesidir. Bu şekilde veri ölçeklerini de daraltır. Uygulamaları da test etmenizi sağlar.
2) Veri Depolama
İnternet üzerinden tüm verileri depolamayı sağlayan çok kullanışlı bir sistemdir. Aynı zamanda depolama maliyetlerinin de düşürmenizi sağlar.
Bulut Bilişim Nasıl Çalışır?
Bulut bilişim sistemi verileri internete depolamanızı sağlar. Böylece herhangi bir harici diske gerek kalmadan her yerden internete erişerek verilerinizi istediğiniz yere aktarabilirsiniz.