Teknoloji Bu lensten kaç tane var?

Bu lensten kaç tane var?

24.02.2010 - 18:15 | Son Güncellenme:

Dünya fotoğraf devlerinden Canon'un bu lensinden kaç tane üretildi tahmin edebilir misiniz?

Bu lensten kaç tane var

Canon, EOS serisi fotoğraf makineleri için 50 milyonuncu EF lensinin üretiminin gerçekleştirildiğini duyurdu.

Canon'un 20 yıllık yenilikçi teknolojisiyle fotoğrafçılara en iyi kalitede ürünler sunma gayretinin sonucu olan bu başarı, aynı zamanda iki yıldan kısa bir sürede 10 milyondan fazla lens üretildiğinin de bir göstergesi...

Canon'un bu başarı öyküsünün temeli, 1987 yılında EOS serisinin ilk fotoğraf makinesi olan EOS 650'nin doğumuyla atıldı ve o zamandan beri teknolojide birçok çığır açan gelişmelere şahit oldu. İşte bunlardan birkaçı:

1987'de profesyonel spor ve vahşi hayat fotoğrafçıları için Ultrasonic Motor – EF 300mm f/2.8L USM'li ilk lens tanıtıldı.
• 1995'de, spor ve vahşi hayat hayranları için ilk Image Stabilizer – EF 75-300mm f/4-5.6 IS USM'li değişebilir lensi üretildi.
• 2001'de, hareket halindeki profesyonel spor ve vahşi hayat fotoğrafçıları için, Canon'un çok katmanlı kırımlayıcı ( DO) optik unsurlarını kullanan ilk lensi, EF 400mm f/4 DO IS USM üretildi.
• 2008'de, profesyonel manzara fotoğrafçıları için Canon'un SWC (Subwavelength Structure Coating) – EF 24 mm F/1.4L II USM'sini kullanan ilk lens tanıtıldı.
• 2009'da, yakın çekim için dünyanın ilk Hybrid IS lensi – EF 100mm f2.8L Macro IS USM'li tanıtıldı.
• Canon, çok kısa bir süre önce, 2010 yılında profesyonel fotoğrafçılığın her dalı için uygun olan yüksek kaliteli, telefoto zoom lensi, EF 70-200mm f/2.8L II IS USM'yi duyurdu.

İşte güzel bir manzara

Canon Lens Ürünleri Pazarlama Genel Müdürü Kazuyuki Suzuki, Canon'un ulaştığı başarıyı yorumlarken, "Bu duyuru, bizim bu kadar kısa zamanda bu etkileyici hedefe ulaşmak için büyüme ve şartlara uyum sağlama yeteneğimizdeki muazzam başarıyı gösteriyor. Tamamıyla farklı bir fotoğrafçılık deneyimi yaratan yeni EOS 7D de dahil, çok geniş yelpazede modelleri olan EOS DSLR serisiyle tüm yetenek düzeylerindeki fotoğrafçılara destek vermekten gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Canon, dünyanın en geniş lens serisi olan EF lenslerini, dünya çapında satılan 60'dan fazla modelle birlikte sunuyor. Önümüzdeki yıllarda Canon, yeni bir fotoğraf kültürü yaratmaya katkıda bulunmak amacıyla optik tasarımdan elektroniğe ve üretim mühendisliğine kadar her türlü teknik yeniliği desteklemeye devam edecek.

Basın bülteninden derlenmiştir

Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yazarlar