TeknolojiBlog Nasıl Açılır? Ücretsiz Blog Açma Yöntemleri Ve Servisleri Nelerdir?

Blog Nasıl Açılır? Ücretsiz Blog Açma Yöntemleri Ve Servisleri Nelerdir?

10.05.2021 - 16:50 | Son Güncellenme:

Blog açmak bir dönem herkesin aklına gelmiş olan ve denemeyi düşündüğü bir şey olarak ifade edilebilir. Blog açmak isteyen kişilerin öncelikli olarak bu konuda bir araştırma yapması gerekmektedir. Blog nasıl açılır? Ücretsiz blog açma yöntemleri ve servisleri nelerdir? Blog açmak için tercih edebileceğiniz yöntemler ile ilgili detayları sizler için derledik.

Blog Nasıl Açılır Ücretsiz Blog Açma Yöntemleri Ve Servisleri Nelerdir

Blog açmak bir dönemin en popüler uygulamaları arasında yer almaktadır. Blog açmak isteyen kişiler kendileri için özel olan bir konuda veya iyi oldukları bir konuda bir blog oluşturabilirler. Üstelik blog açmak isteyen kişiler tamamen ücretsiz olarak da bir blog oluşturabilir. 

Haberin Devamı

Blog Nasıl Açılır?

Blog açmak birçok kişi tarafından oldukça fazla tercih edilmektedir. Üstelik yazılan blogların okunmasına yönelik bir ilgi de oldukça fazla bir şekilde bulunmaktadır. Blog açmak isteyen kişilerin öncelikli olarak bir host ve domaine ihtiyaçları olacaktır. Sonrasında ise blog kurulumuna geçilmesi gerekmektedir. Blog kurulurken alınan alan adının hostun birleştirilmesi ve birbirine bağlanması gerekmektedir. Bu işlemler başarılı bir şekilde gerçekleştirildikten sonra ise SSL sertifakası kurulumunun yapılması gerekir. 

Yapılması gereken kurulumlar tamamlandıktan sonra ise WordPress kurulumu yapılması gerekir. WorsPress kendi içeriklerinizi oluşturmaya başlamadan önce sitenizin kurulumunu pratik bir şekilde yapmanızı sağlayacaktır. İstediğiniz gibi bir tema oluşturduktan sonra ise kolaylıkla içerik hazırlamaya geçebilirsiniz. Tabiki blog açmanızın bir amacı da insanlara ulaşmak olduğu için seo çalışmaları da büyük bir öneme sahiptir. 

Haberin Devamı

Ücretsiz Blog Açma Yöntemleri ve Servisleri Nelerdir?

Hiç bir ücret ödemeden de blog açmak mümkündür. Ücret ödemeden blog açmak için en fazla kullanılan tekniklerden birisi WordPress diğeri ise Blogspot olarak bilinmektedir. Üstelik son zamanlarda artan ve kendi internet sitenizi kurmanızı sağlayan birçok uygulamada mevcuttur. Siz de isteklerinize en uygun olan yöntemlerden birisini seçerek kendi blog sayfanızı oluşturabilirsiniz.

Sonrasında Google üzerinden vereceğiniz reklamlar ile de sitenizin görünürlüğünü ve okunma oranını da arttırabilirsiniz. Siz de ücretsiz olarak blog açtıktan sonra içerisinde istediğiniz içerikleri hazırlamaya ve yayınlamaya başlayabilirsiniz. İstediğiniz blog sayfasını siz de daha fazla ertelemeyin.