TeknolojiBlockchain kullanılarak online oyun evrenleri yaratma konusunda yeni bir alan açılıyor

Blockchain kullanılarak online oyun evrenleri yaratma konusunda yeni bir alan açılıyor

03.04.2018 - 16:34 | Son Güncellenme:

Chimaera platformu blockchain teknolojisini kullanarak online oyun evrenleri yaratma konusunda yepyeni bir alan açıyor. Chimaera sayesinde gelecekteki online oyunlarda devrimsel nitelikte oyun içi ekonomi sistemleri, mülk sahiplenme, topluluk özellikleri ve hatta PVP mekanikleri görmemiz mümkün olacak.

Blockchain kullanılarak online oyun evrenleri yaratma konusunda yeni bir alan açılıyor

Chimaera aslında 2013 yılında çıkmış olan Huntercoin’in arkasındaki takımın bir ürünü. Huntercoin’in devasa genişletilmiş bir versiyonu olan bu yeni platform temelini dünyanın ilk tam merkeziyetiz blockchain yapısına sahip MMO oyunu olan Huntercoin’den alıyor. PVP yaparak elde ettikleri Huntercoin’leri (HUC) değerlendiren oyuncular ve yapımcılar şimdi Chimaera ile DAUs – Decentralised Autonomous Universes yani Merkeziyetiz Özerk Evrenler kurmalarına sağlayacak araçları elde edebilecek.

Haberin Devamı

Chimaera blockchain üzerinden çalışan MMO oyunlarının bir sunucuya ihtiyacı olmayacak. Chimaera sayesinde oyun hesapları hacklenemez oldukları gibi, oyuncu ve yapımcını elindeki oyun içi eşyalar tamamen güvende kalacak. Bunun yanında oyun içi takas sisteminde de sahtecilik ve dolandırıcılık imkânsız hale gelecek. Dahası oyun içi ekonomiler tamamen adil ve açık kaynak olacak. Bu da hem oyun içi paraya hem de oyuncuların görev tamamlamak için ihtiyaç duydukları nesnelerin spawn olmasında oyuncu lehine avantajlar sağlayacak. Bu kanıtlanır derecede adil olan oyun ekonomileri tamamen özerk olarak hiçbir dış faktörden (hacker’lar, vs.) etkilenmeyecek. Bu şekilde oyuncular güvenle eşyalarını ve paralarını saklayabilecekler. Buna bir de Chimaera’nın sunduğu sahtecilik korumalı alışveriş sistemini eklediğimizde yepyeni ekonomi sistemleri biz oyuncular için mümkün oluyor.

Haberin Devamı

Geliştiriciler de bu faydalardan sonuna kadar yararlanabilecekler. Chimaera platformu üzerinde kurulan oyunlar, en popüler oyun motorlarını desteklediği için hem hızlı ve basit hem de sunucu maliyetinden kurtulduğu için daha ucuz olacaklar. Ayrıca geliştiriciler oyun içi ekonomisi konusunda da önceden belirlenmiş para miktarını üretme imkanına sahip olurken, üyelik ücretlerini de oyunculardan oyun içi para ile alabilecekler. Sistem, içerik satmak veya oyun içi alışverişlerde de oldukça kolaylık sağlayacak.