TeknolojiBilgisayara Şifre Nasıl Koyulur? Bilgisayara Açılış Parolası Nasıl Eklenir?

Bilgisayara Şifre Nasıl Koyulur? Bilgisayara Açılış Parolası Nasıl Eklenir?

10.04.2021 - 02:34 | Son Güncellenme:

Günümüzde hemen hemen her evde en az bir adet bilgisayar bulunuyor. Bu bilgisayarlar ise, genellikle ev halkı tarafından ortak kullanılıyor. Bazen yaramaz bir kardeş bazen de diğer aile fertleri ya da misafir çocuğu bilgisayarınızda oyun oynamak ya da bilgisayarınızda bulunan bazı fotoğraf ve dosyalara ulaşmak isteyebilir. Bunu önlemek için ve bilgisayarınızı sizden başkasının izinsiz kullanmasının önüne geçmek için alabileceğiniz bazı tedbirler bulunuyor. Bilgisayara şifre nasıl koyulur? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Bilgisayara Şifre Nasıl Koyulur Bilgisayara Açılış Parolası Nasıl Eklenir


Siz evde yokken ya da siz evde olsanız bile sizden izin almadan bir başkasının bilgisayarınızı kullanmasını önlemek için bilgisayara şifre koyarak bilgisayarınızın güvenliğini sağlayabilirsiniz.

Bilgisayara Şifre Nasıl Koyulur?

Haberin Devamı

Bilgisayarınıza şifre koymak için öncelikle Denetim Masası’nı açmanız gerekiyor. Bilgisayarın arama çubuğuna Denetim Masası yazarak bunu bulabilirsiniz.

Denetim Masası'nı açtıktan sonra ‘Kullanıcı Hesapları’ sekmesini bularak ve çift tıklayarak açmanız gerekir.

Karşınıza gelen ekranda Başka Bir Hesabı Yönet’e tıklayarak şifre koymak istediğiniz kullanıcıyı seçmeniz gerekir.

Seçtikten sonra ekranın sol kısmında bulunan parola oluştur seçeneği çıkıyor. Eğer şifre varsa da parola değiştir seçeneğine tıklayarak karşınıza çıkan ekranda koymak istediğiniz şifreyi iki defa yazarak işlemi tamamlayabilirsiniz.

Daha sonra da şifrenizi unutmak istemiyorsanız, kolay hatırlayabileceğiniz bir ipucu oluşturarak şifreyi hatırlayabilirsiniz. Bunu da karşınıza çıkan bu ekranda yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bilgisayara Açılış Parolası Nasıl Eklenir?

Bilgisayara açılış parolası ekleyerek bilgisayarınızı ve içinde bulunan tüm verileri koruma altına alabilirsiniz. Gizliliğiniz ihlal edilsin istemiyorsanız, birkaç adımı izleyerek bilgisayarınıza kolaylıkla şifre koyabilirsiniz. Eğer mevcut olan bir şifreniz varsa ve bunu değiştirmek istiyorsanız da bilgisayar şifresini değiştirmek için de aynı adımları izleyebilir ve son adımda da parolamı değiştir kısmına tıklayarak bilgisayar şifresini rahatlıkla değiştirebilirsiniz.

Bilgisayara Ayarlar kısmından Denetim Masası'na girerek Kullanıcı Hesapları bölümünden şifre koymak istediğiniz hesabı seçerek Yönet'e tıklayarak şifre koyabilirsiniz. Güvenliğinizi birkaç adımı izleyerek kolaylıkla sağlayabilirsiniz. Bu sayede bilgisayarınızı meraklı kişilerden ve izinsiz olarak bilgisayarınızı kullanmak isteyen pek çok kişiden koruma şansı bulabilirsiniz. Bilgisayar gizliliğinizi sağlayarak bilgisayarınızın içinde yer alan tüm verilere iletişimi de önemli ölçüde sınırlandırabilirsiniz.