TeknolojiAsp Net Nedir, Ne İşe Yarar? Asp Net Hangi Dillerde Yazılır?

Asp Net Nedir, Ne İşe Yarar? Asp Net Hangi Dillerde Yazılır?

23.03.2021 - 02:35 | Son Güncellenme:

Teknoloji alanında kullanılan çeşitli platformlar bulunmaktadır. ASP.NET de bunların arasında yer almaktadır. ASP.NET nedir? ASP.NET ne işe yarar? Sizler için ASP.NET platformunu derledik.

Asp Net Nedir, Ne İşe Yarar Asp Net Hangi Dillerde Yazılır


Kimi platformlar kullanıcılara yönelik olarak tüketim amacıyla geliştirilirken kimi platformlar ise kullanıcıların kullanacağı ortamları yaratmak için kullanılmaktadır. ASP.NET platformun da uygulayıcı geliştiriciler için geliştirilmiş olan platformların başında gelmektedir. Bu platform sayesinde web alanında çeşitli projeler geliştirebilmek mümkündür.

ASP.NET Nedir?

ASP.NET, Microsoft tarafından geliştirilmiş olan bir platformdur. Bu platform aracılığıyla web uygulamaları, web sayfaları ve web hizmetleri geliştirilmektedir. ASP.NET uygulama gelişimi teknolojisi olarak sınıflandırılmaktadır.

Microsoft, günümüzde en önde gelen bilişim markaları arasında yer almaktadır. Bundan dolayı web uygulaması geliştirmelerinde Microsoft'un sunmuş olduğu ASP.NET platformu sık şekilde kullanılan platformların başında gelmektedir.

ASP.NET Hangi Dillerde Yazılır?

Uygulama gelişimi alanında çeşitli yazım dilleri bulunmaktadır. Bunlar, kodlama dilleri olarak karşımıza çıkar. ASP.NET platformunda da kullanılan belli bir kodlama dili bulunmaktadır. Bunların başında Microsoft'un sahibi olduğu Visual Studio C# gelmektedir. ASP.NET platformu içerisinde HTML veya XHTML tabanlı uygulamalar yapmak mümkündür.

Yazarlar