TeknolojiAmazon Kindle Oasis ile Ne Yaptı

Amazon Kindle Oasis ile Ne Yaptı

14.04.2016 - 16:07 | Son Güncellenme:

Amazon’un her Kindle’da uyguladığı felsefe neredeyse 10 yıldır hiç değişmedi. Şirket e-kitap okuyucu adına yakışır bir cihaz için her şeyi yok sayabiliyor.

Amazon Kindle Oasis ile Ne Yaptı

Amazon her zaman Kindle’ı olabildiğince görsellikten ve geleneksel tablet deneyiminden uzaklaştırarak aradan çıkararak kağıda olabildiğince yakın bir şey ortaya çıkarmak. Ancak Kindle Oasis ile beraber Amazon biraz Kindle’ın kendi tasarımını öne çıkarmış. Şirketin bayrak gemisi e-okuyucusu tüketici teknolojisi ürünlerine giriş yaptı. Bu sefer cihaz yetenekli olmuş ve yanında bazı yeni şeyler getiriyor.

Haberin Devamı

Oasis daha parlak, daha küçük ve daha akıllı. Fiyat 290 dolar olarak açıklandı. Cihaz oldukça estetik bir tasarıma sahip herhangi bir heyecan uyandırmayan Kindle için bu tasarım büyük bir sürpriz oldu. Ürünün bir diğer özelliği ise bugüne kadar bir e-okuyucuda bulunan en büyük bataryaya sahip. Bu değişiklikler kitapseverler arasında bazı soru işaretleri uyandırıyor. Bu değişiklikler ne kadar önemli ve bir e-okuyucuya ne kadar ihtiyacımız var.

Öncelikle 130 gram ağırlığında olan Oasis gerçekten harika. 3.4 milimetre kalınlığında metal bir çerçeveye sahip. Bugüne kadar yapılmış en ince Kinlde modeli. Ekranı ise 2014 yılında piyasaya çıkan 6 inç, 300 ppi Kindle Voyage ekranı ancak %60 daha fazla LED’e sahip. Bu da çeşitli yerlerde okumayı kolaylaştırmak için daha geniş bir parlaklık aralığı sunuyor. Oasis suya karşı dayanıklı değil ve bir önceki modele göre işlemci hızında bir değişiklik yok. Barnes & Noble’ın piyasaya çıkardığı yeni model Nook’ta suya karşı dayanıklılık vardı bu yönden Oasis biraz eksik kalmış ancak yine de kitapsevererin yapabileceği en iyi tercih olabilir.