TatilTaşlıca Nerede, Hangi Ülkede? Taşlıca Şehri Hakkında Bilgiler

Taşlıca Nerede, Hangi Ülkede? Taşlıca Şehri Hakkında Bilgiler

10.04.2023 - 17:30 | Son Güncellenme:

Taşlıca Karadağ kuzeyinde bulunan bir şehirdir. Yaşam alanlarının ne zaman kurulduğu, orada halen yaşam devam edip etmediği merak konusudur. Tarihler boyunca da bu merak devam etmektedir. Taşlıca nerede, hangi ülkede? Taşlıca şehri hakkında merak edilen tüm detaylar.

Taşlıca Nerede, Hangi Ülkede Taşlıca Şehri Hakkında Bilgiler

Taşlıca, Sırbistan ve Bosna - Hersek devlet sınırlarının bulunduğu Karadağ’ın kuzeyinde bulunmaktadır. Taşlıca'nın yerleşim yeri olması çok eski olup Buz Çağına kadar gitmektedir. Coğrafi konumu ve doğası, göller, nehirler ve muhteşem plajlarıyla görenlerin ayrılamayacağı güzellikte gezip görülmesi gereken bir bölgedir. 

Haberin Devamı

Taşlıca Nerede, Hangi Ülkede? 

Üzerinde insan yaşamaya başlama tarihi Buz Çağı olarak bilinmektedir. Taşlıca Sancağı, 1880 yılında kurulmuştur. Osmanlı Devletinin 1912 yılında Egemenliğinin ortadan kalkmasıyla, Taşlıca Kosova’nın kazası olmuştur. Plievlia olarak da bilinen Taşlıca, Karadağ şehirlerinden biridir.

Taşlıca Şehri Hakkında Bilgiler

Taşlıca, Sancak Bölgesinde bulunan, 21.337’ si şehirlerde toplam nüfusu 36.918 olan bir şehirdir. Taşlıca sancağı, Taşlıca başta olmak üzere, Senice, Yeni Pazar, Akova, Kolaşin, Yeni Varoş kazalarını kapsamaktaydı. Birinci Balkan Savaşında Osmanlı İmparatorluğunun yenilgiye uğramasının ardından Londra Antlaşması imzalanmıştır. Londra Antlaşmasına göre Macaristan ve Avusturya Garnizonları Karadağ ile Sırbistan arasında paylaşılmış bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Akdeniz’ in incisi olarak ifade edilen Karadağ, Güney Adriyatik ortasında yer almaktadır. Göller, nehirler ve eşsiz plajlarıyla görenleri hayran bırakmaktadır. Dünyanın her yerinden ziyaretçilerine ev sahipliği yapan Taşlıca’ da romantizm ve doğal güzellikleriyle görülmeye değer.