Tatilİskenderun Nerede, Hangi İle Bağlı? İskenderun'un Nüfusu Nedir?

İskenderun Nerede, Hangi İle Bağlı? İskenderun'un Nüfusu Nedir?

10.04.2023 - 17:17 | Son Güncellenme:

İskenderun, ülkemizin en güzel ilçelerinden biridir. Genellikle önemli limanları ile bilinir. Akdeniz bölgesinin en önemli yerleşim yerlerindendir. İşte, İskenderun hakkında tüm detaylar.

İskenderun Nerede, Hangi İle Bağlı İskenderunun Nüfusu Nedir

İskenderun, yüz ölçümü bakımından 247 metrekaredir. Bu ilçe ülkemiz için önemli limanlara sahiptir. Büyüklük bakımından ise Türkiye'nin en büyük 783. ilçesidir Bağlı olduğu ile ise 43 kilometre uzaklıktadır. Çoğu kişi İskenderun'u bağlı olduğu il ile değil tek başına bir ilçe olarak tanımaktadır.

Haberin Devamı

İskenderun Nerede? Hangi İle Bağlı?

İskenderun, Akdeniz bölgesinde yer alan Hatay iline bağlı bir ilçedir. Akdeniz bölgesinde bulunan Hatay ilinin bir ilçesi olan İskenderun'un, aynı zamanda Akdeniz'e de kıyısı bulunmaktadır. Etrafında ise Payas, Kırıkhan, Belen ve Arsuz ilçeleri bulunmaktadır.

Ticaret açısından Hatay'a önemli katkıları olan bir ilçedir. Hatta bazı kaynaklarda İskenderun ilçesinin Hatay isminin önüne geçtiğini görebiliriz. Hatay ilinin tüm meşhur olan özelliklerini ve tatlarını da İskenderun ilçesinde fazlası ile görmek mümkündür. 

İskenderun'un Nüfusu Nedir?

Hatay'da yer alan İskenderun ilçesi yüz ölçümü bakımından oldukça küçüktür. Ancak merkezi bir yerleşkedir. Önemli limanlara sahip olması, ilçenin daha merkezi ve hareketli olmasında en önemli etkenlerden biridir. İskenderun ilçesi nüfus bakımından çok kalabalık değildir.

Haberin Devamı

İlçenin toplam nüfusu 2021 sayımlarına göre 250 bin 976 kişidir. Tabi ki bu sayıda günümüze kadar bir artış yaşanması olasıdır. Nüfusun bir diğer çoğunluğu ticari ya da iş amaçlı olup yerleşik çoğunluk yaklaşık 250 bin civarıdır.