TatilAnkara Tren Garı Nerede? Telefon Numarası, Bilet Fiyatları, Sefer Saatleri Ve Yol Tarifi

Ankara Tren Garı Nerede? Telefon Numarası, Bilet Fiyatları, Sefer Saatleri Ve Yol Tarifi

07.04.2023 - 16:33 | Son Güncellenme:

Ankara Garı ülkemizin başkentinde yer alan tren istasyonudur. Ankara Tren Garı Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı (Ankara metrosu) ile karıştırılmaktadır. Bu nedenle hakkında en çok araştırma yapılan tren garları arasındadır. Ankara tren garı hakkında merak edilen ayrıntıları derledik.

Ankara Tren Garı Nerede Telefon Numarası, Bilet Fiyatları, Sefer Saatleri Ve Yol Tarifi

Ankara Garı Türkiye’nin İç Anadolu Bölgesinde bulunan Ankara ilinde hizmet veren ana tren istasyonudur. Ankara garı her yıl 8 milyona yakın yolcuya hizmet vermektedir.

Haberin Devamı

Ankara Garı Nerede?

Ankara Garı Türkiye’nin başkenti olan Ankara ilinde konumlanmaktadır. Ankara Garı Ankara’nın Altındağ ilçesi sınırları içerisinde yer alan Hacı Bayram Mahallesi’nde bulunmaktadır. Ankara Garı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından yönetilen ana tren istasyonudur.

Ankara Tren Garı ile Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı sık sık karıştırılmaktadır. Ankara Garı Ankara’da hizmet veren ilk gar binasının yolcu kapasitesini karşılamaması nedeniyle inşa edilmiştir.

20 Ekim 1937 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından hizmete sokulan gar; 1972’de restore edilmek için kapatıldıktan sonra altyapı yenilemesinin ardından tekrar hizmete açılmıştır.

2016 yılında tekrar yenilemeye giren Ankara Garı banliyö kısmı kapatılarak 2018 yılı Nisan ayında kalıcı olarak hizmete açılmıştır. İstasyon bir kenar ve iki ada platformundan oluşmaktadır. Garın içinde yolcu bekleme salonu, büfe, kafe, bilet gişesi ve yönetim merkezi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Ankara Tren Garı Sefer Saatleri ve Bilet Fiyatları

Ankara Tren Garı’nda hizmet vermekte olan seferler şu şekildedir:

Ana Hat Trenleri 

İzmir Mavi Treni: İzmir Mavi Treni İzmir-Basmane-Ankara güzergahında hizmet vermektedir. İzmir Mavi Treni bir ana hat trenidir. Karşılıklı olarak her gün bir sefer yapılmaktadır. Ankara Garı’ndan hareket saati akşam 20:00’dir. Yolculuk süresi yaklaşık 13 saattir. Bilet fiyatları seçilen kategoriye göre 225-250 Türk lirası arasındadır.

4 Eylül Mavi Treni: 4 Eylül Mavi Treni Ankara-Malatya arasında hizmet veren Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları himayesinde bulunan bir trendir. 4 Eylül Mavi Treni Ankara-Malatya arasında her gün karşılıklı bir sefer şeklinde hizmet vermektedir. Ankara Tre Garı’ndan hareket saati: akşam 19:10’dur. Yolculuk süresi yaklaşık 16 saattir. Bilet fiyatı vagon türüne göre 140-350 Türk lirası arasında değişmektedir.

Ankara Ekspresi: Ankara Ekspresi İstanbul (Halkalı) – Ankara arasında hizmet veren Ana Hat trenidir. Ankara-İstanbul arasında her gün günde bir defa karşılıklı sefer yapılmaktadır. Ankara Tren Garı’ndan hareket saati: akşam 22:00’dır. Yolculuk süresi yaklaşık 9 saattir. İndirimli bilet fiyatı: 188 Türk lirası Tam bilet fiyatı: 221 Türk lirasıdır.

Haberin Devamı

Doğu Ekspresi: Doğu Ekspresi Ankara-Kars arasında hizmet veren ana hat trenidir. Doğu Ekspresi son dönemlerde popüler olmuş seyahat rotalarından biridir. Ankara-Kars arasında her gün hizmet vermektedir. Sefer saatleri ve tarihleri hava koşullarına göre değişmektedir. Doğu Ekspresi ile ilgili detaylı bilgi TCDD resmi internet sitesinde yayınlanmaktadır.

Güney Kurtalan Ekspresi: Güney Kurtalan Ekspresi Ankara-Kurtalan güzergahından hizmet veren ana hat trenidir. Sefer süresi yaklaşık 24 saattir. Güney Kurtalan Ekspresi sefer saatleri ve tarihleri dönemsel olarak değişmektedir. Güney Kurtalan Ekspresi ile ilgili detaylı bilgi TCDD resmi internet sitesinde yayınlanmaktadır.

Bölgesel Trenler

 Ankara Garı’nda hizmet vermekte olan bölgesel trenler ise şunlardır:

Ankara Polatlı Bölgesel Treni

Haberin Devamı

Sincan Kayış Bölgesel Treni

Seferler hakkında en güncel bilgiler Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın resmi web sitesinde yayınlanmaktadır.

Ankara Tren Garı Telefon Numarası ve Yol Tarifi 

Ankara Tren Garı Ankara’nın Altındağ ilçesinde yer almaktadır. Ankara Garı’nın açık adresi ve telefonu aşağıdaki şekildedir:

Adres: Hacı Bayram Mahallesi, Celal Bayar Bulvarı Ankara/Altındağ

Tel: 0312 309 05 15

Ankara Garı’na Ankara’nın pek çok ilçesinden toplu taşıma ve metro ile ulaşmak mümkündür. Toplu taşıma ile ilgili detaylar Ankara Belediyesi’nin resmi internet sitesinde yayınlanmaktadır.