Tatil7 bölgeden yöresel lezzetler

7 bölgeden yöresel lezzetler

02.04.2018 - 17:27 | Son Güncellenme:

İstanbul’un en büyük oteli Hilton İstanbul Bomonti’nin favori mekanlarından The Globe, Nisan ayı itibariyle menüsünde ‘7 Bölgeden Yöresel Lezzetler’e yer vermeye başlıyor.

7 bölgeden yöresel lezzetler

Anadolu’nun dört bir yanından gelen coğrafi tescilli ürünlerle hazırlanmış, Ordu Yayla Pancar Turşusu, Vişneli Saroz Yalancı Yaprak Sarma, Edirne Ciğer Tava, Ödemiş Tulum Peyniri ve Lor Peynirli Kabak Çiçeği Dolması gibi birbirinden farklı lezzetlere ve hikayelere sahip yemekleri kaçırmayın.

Haberin Devamı

Şehrin en büyük oteli unvanına sahip Hilton İstanbul Bomonti içerisinde yer alan The Globe, Nisan ayı itibariyle sizleri birbirinden lezzetli yemekleri ve zengin mutfağıyla ünlü Anadolu’nun dört bir yanından gelen coğrafi tescilli ürünlerle hazırlanmış yemeklerle buluşturuyor. “7 Bölgeden Yöresel Lezzetler” farklı yörelerin mutfaklarından yemekleri aynı menüde bir araya getirecek.

Zengin içeriği ve coğrafi tescilli ürünleriyle konuklara özel bir yemek deneyimi yaşatması amacıyla oluşturulan menüde her damak tadına uygun lezzet bulmak mümkün. Ordu Yayla Pancar Turşusu, Vişneli Saroz Yalancı Yaprak Sarma, Tahinli Antakya Humusu, Taze Zahter Salatası, Ödemiş Tulum Peyniri ve Lor Peynirli Kabak Çiçeği Dolması, Mini Antep İçli Köfte, Şanlıurfa Pencer Boranisi, GAP Bölgesinden Mercimekli Tarsus Humusu ve Bamya Turşusu ile Servis Edilen Dört Bacak Ahtapot, Edirne Tava Ciğeri, Erzurum Kadayıf Dolması gibi yemek ve tatlıların sunulduğu menüde, içeriklerin Anadolu’daki hikayelerini de bulabileceksiniz.

Haberin Devamı

Antakya’dan Datça’ya, Ordu’dan Ayvalık’a Anadolu topraklarının yemek mirasını bir menüde buluşturan The Globe, coğrafi tescilli ürünlerin kullanıldığı lezzetleri Nisan ayı itibariyle misafirlerine sunacak. Anadolu'nun yöresel lezzetleri içerisinde farklı tat arayanlar özel tariflerle yapılan birçok yemek bulabilecek.

Yazarlar