GalatasarayYılmaz Vural şampiyonluk favorisini açıkladı! Mourinho sitemi

Yılmaz Vural şampiyonluk favorisini açıkladı! Mourinho sitemi

12.09.2024 - 19:16 | Son Güncellenme:

Teknik direktör Yılmaz Vural, Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını yorumladı. Vural ayrıca Jose Mourinho ile ilgili bir karşılaştırma yaptı.

Yılmaz Vural şampiyonluk favorisini açıkladı Mourinho sitemi

Teknik direktör Yılmaz Vural, Süper Lig'deki şampiyonluk yarışının favorilerini Radyospor'a açıkladı. Jose Mourinho ile ilgili sözleri dikkat çekti.

Haberin Devamı

'GALATASARAY'IN ŞAMPİYONLUĞUNDA PAYIM VAR'
Galatasaray'ın 1986-1987 sezonunda kazandığı şampiyonlukta pay sahibi olduğunu belirten Yılmaz Vural, ''Sürekli yabancı oyuncuya tavır alan teknik adamlardan bir tanesiyim. Almanya'da yaşıyorum. 44 yıldır ailem burada. Tüm eğitimlerimi Almanya'da aldım. Derwal döneminde Galatasaray'ın şampiyon olmasında payım vardır. Malatyaspor'un teknik direktörüydüm. Biz Beşiktaş'ı yenmesek, Galatasaray şampiyon olamazdı. Son iki hafta averajlı şampiyon oldu. Derwall'i yolcu eden bir kaç kişiden bir tanesi bendim. Kendisine 'Türkiye'de ne öğrendin' diye sordum. 'Bu ülkede başarılı olan her yerde başarılı olur. Avrupa mantığında önce iş gelir, sonra insan, sizde tam tersi' dedi. Biz bunu çözene kadar çok zaman kaybediyoruz." dedi.

Haberin Devamı

MOURİNH0 45 MİLYON ALACAK BİZ 1 MİLYON İSTESEK...
"Türkiye'ye geldiğinizde insan çözmek çok zor. Bence de Mourinho bu sorunu yaşıyor. Defalarca Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmuş, Premier Lig'i kazanmış. Uzmanlığı çok üst düzeyde. Ama Mourinho geldi, şampiyon olacak diye bir şey yok. Burada insan ilişkilerini yönetmek çok zor. Mourinho, Fenerbahçe'de 3 senede 45 milyon Euro alacak. Biz Türk antrenörü olarak 1 milyon Euro istesek, 'kulübü mü satın alıyorsun' diye tepki gösteriyorlar."

Yılmaz Vural şampiyonluk favorisini açıkladı Mourinho sitemi

GALATASARAY İLE ÇATIŞMAYA GİRMESİ DEZAVANTAJ
"Mourinho sadece Fenerbahçe değil, Türk futboluna çok şey katar. Yeniden Türk futbolunun çıkış yakalaması için mihenk taşı. İşini çok işini çok iyi yapıyor. Fakat hemen Galatasaray çatışmasının içine girmesi, bana göre onun için büyük bir dezavantaj. Ülke olarak ona sempati duymak zorundayız. Sadece Fenerbahçeliler olarak değil. Başlar başlamaz, hâkemler onları tutuyor, onlar lehine çalıyor demek yanlış... Yanlış yönlendirmişler adamı. Türkiye'nin ona sempati duyması gerekir. Ama Galatasaray polemiklerine girmeye devam ederse Türkiye'nin yarısını karşısına alacak. Türkiye gerçeğini öğrenirse Fenerbahçe'de kalıcı olur, Türk futbolu da ondan yararlanır''

BEŞİKTAŞ ŞAMPİYONLUĞUN EN BÜYÜK ADAYI
"Beşiktaş'ta tam bir ekip çalışması var. Van Broncost çok şanslı bir antrenör. Önüne her şeyi hazırlayıp koydular. Başlangıç itibariyle şampiyonluğun en güçlü adayı Beşiktaş, sonra Fenerbahçe, Galatasaray çok hırpalandı. Sonra değişir mi bilmiyorum, ama başlangıç itibariyle Beşiktaş. Fenerbahçe'de başarısızlığa tahammül yok. İyi sonuçlar olmadığı zaman Mourinho'ya çok büyük tepki gösterirler. Bu nedenle işi zor görüyorum Fenerbahçe tarzını değiştirirse Beşiktaş'la kafa kafaya gider. Değiştirmezse favori Beşiktaş. Fenerbahçe sabrını geliştirmeli'

Haberin Devamı