Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

2016 Rio Paralimpik Oyunları’na yaklaşık 1,5 senelik bir zaman kaldı. Özellikle, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nda son aylarda yaşanan huzursuzluklar ve federasyonun görevlerini yerine getirmeyişi, muhakkak ki bu Paralimpik Oyunları’na katılacak olan sporcu sayımızı ve alınacak dereceleri de etkileyecek.

2012 Londra Paralimpik Oyunları’na 47 sporcu ile katılan bu federasyonumuz, umarız önümüzdeki yıl da en azından bu sporcu sayısına ulaşır. Ancak, yaşananlar fazla ümitli olmamıza engel oluyor.

Haberin Devamı

Kısa bir süre önce Atıcılık Bölümü Başkanı Nevzat Yamaç’ın istifa etmesiyle, Paralimpik Oyunları’nda önemli branşlarımızdan bir tanesi olan bu dalda, başarı, yerine gelecek olan arkadaşlarımızın, konuyla ilgili çalışmalarına bağlı.

Aynı şey tekerlekli sandalye basketbolu için de geçerli. Ferdi sporlardaki malzeme eksiklikleri bir yandan, kulüp sporlarındaki harcırahların bir kısmının hala ödenmemiş olması diğer yandan bizleri endişeye sevk ediyor.

22 Mart’ta yapılacak olan Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulunda seçilecek olan yönetimin işi oldukça zor. Hemen peşinden Türkiye’nin seçim havasına girmesi dolayısıyla, yeni bir federasyonla, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ve ona bağlı olarak Spor Genel Müdürlüğü’nün ilişkileri de büyük bir titizlikle ve olumlu sonuçlara destek olacak çalışmalarla gerçekleşmesi gerekli. Aksi halde, yıllardır verilen emeklerin 2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda boşa gitmesinden büyük üzüntü duyarız.

Federasyon başkanlarının siyasi görüşleri, hangi parti tarafından desteklendikleri, hangi parti tarafından desteklenmedikleri bizleri hiç ilgilendirmiyor. Bu konuda tek üzüntümüz, kısır çekişmelerle, sonunda engelliler sporunun zarar görmesi.