Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Geçtiğimiz haftalarda, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin “Üyelerle Dayanışma ve Onur Gecesi’’nde, Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdener’in basına yansıyan sözleri şöyle: “Bir gerçeğin altını kalın harflerle çizmek gerekiyor. Türk sporunun, Türkiye sınırları dışındaki temsilcisi TMOK’tur. Türkiye’nin uluslararası spor alanında başka bir temsilcisi yoktur. Ve bugünkü spor modeli içinde de olamaz. Bu gerçek önce kabul edilmeli, sonra bu gerçek çerçevesinde hareket edilmeli”.
Ne diyelim ? Allah, TMOK Başkanı’na akıl fikir versin.
Bay Erdener, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, dünyadaki bütün ulusal olimpiyat komitelerinde olduğu gibi, sadece olimpiyatlar konusunda o ülkeyi temsil eder. Bu söylediğiniz sözler Avrupa, Dünya, bölgesel, muhtelif spor dallarındaki şampiyonalarda yurtdışında ülkemizi temsil eden spor federasyonlarına hakarettir. Ayrıca , Türkiye ve Dünya’da spor sadece OLİMPİK SPORLAR DEĞİLDİR. Bunun PARALİMPİK tarafı da vardır. Bunları söyleyerek, bu konudaki bilgisizliğinizi mi ortaya koyuyorsunuz yoksa 2020 yolunda işleri daha da mı karıştırmak istiyorsunuz ? Ne yaptığınızın farkında mısınız?
21 Temmuz günü Sayın Başbakanımızın iftar yemeği töreninde bana “Yavuz Bey sizinle görüşmemiz lazım” dedikten sonra, size “Hay hay, buyrun cep telefonu numaramı vereyim istediğiniz zaman arayın” dediğimin üzerinden 6 (altı) ay geçti. Artık biraz kendinizi toparlamanız lazım. Ne Türkiye Milli Paralimpik Komitesi, ne de Türk sporu sizin tekelinizde değildir. Ağzınızdan çıkan sözlere dikkat etmeniz, bu ülkenin spordaki huzuru ve başarısı için önemlidir.