Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Geçtiğimiz hafta sonunda Almanya’nın Zwickau kentinde, Avrupa Tekerlekli Sandalye Şampiyon Kulüpler Kupası finalleri oynandı. Tekerlekli Sandalye Basketbol Şubesi, Başkan Dursun Özbek yönetimi tarafından yerle bir edilen, aylarca maaşını bekleyip, borçlanan sporculardan kurulu Galatasaray takımı, istenen hedeften çok uzak olarak son 4’e kalamadı.

Aynı şekilde Beşiktaş RMK Marine engelsiz kartallar ise diğer grupta mücadele ettiler ve yine son 4 takım arasına kalmayı başaramadılar.

Geçen hafta pazar günü, Galatasaray ile Beşiktaş RMK Marine Takımları arasında 5’incilik, 6’ncılık müsabakası oynanacak idi. İki ayrı spor salonunda yapılan karşılaşmalarda, maçın oynanacağı salonda, rakiplerini bekleyen Galatasaraylı basketbolcular ve taraftarlar, kötü bir sürprizle karşılaştılar. 30 kilometre ötedeki spor salonundan kendi takımları Beşiktaş’ın maçını yarıda bırakıp bir grup holigan, Galatasaraylı taraftarların üzerine saldırarak bir meydan savaşı başlattı.

Haberin Devamı

Yaklaşık 60-70 kişinin birbirine girdiği kavgada, beyzbol sopaları, döner bıçakları, çakılar ortaya çıktı. Sonuçta 7 kişi, biri ağır olmak üzere yaralandı. Beşiktaş taraftarı olduğunu iddia eden bu grup, otobüse binerek olaya yerinden ayrıldı ve Alman polisi Erfurt yakınında otobüsü durdurarak, hepsini gözaltına aldı.

Ve bu olaylar sonucu güvenlik nedeniyle, Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu maçın oynanmasına izin vermedi. Böylece Şampiyonlar Ligi’nde 2 tane beşincimiz oldu. Galatasaray ve Beşiktaş.

Şimdi, Avrupa Federasyonu’nun hiçbir suçları olmadığı halde, bu iki takımımız hakkında verecekleri kararı merakla bekliyoruz.

Öte yandan, Temmuz ayında Frankfurt’ta oynanacak Özel Dünya Kupası maçında, Milli Takımımızın da yer alacağını düşünen organizasyon yetkililerinin verdiği bilgiye göre, İçişleri Bakanlığı ile görüşülerek gerekli önlemler alınacak.

Yani artık sadece ülkemizde değil, başka ülkelerde de Türkiye’yi zor durumda bırakacak davranışlardan kaçınmıyoruz.