Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bu hafta köşemi Ayşenur Afyon’a ayırdım. Ayşenur, İstanbul Aydın Üniversitesi Radyo TV Bölümü mezunu.
Aşağıda BEŞİKTAŞLI ENGELSİZ KARTALLAR için okuyacağınız yazının altına aynen imzamı atarım.
“Dünyada engelliler ile engelsizler sporu kaynaştırılırken ülkemizde 80’li yıllarda başlayan engelli sporu hak ettiği ilgiyi bulamamıştır. Olumsuz şartlara rağmen inat edercesine Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı İtalya’nın Rieti kentinde düzenlenen Willi Brinkman Kupası’nı kazandı.
Engelliler sporu, spor yöneticileri tarafından ‘Dandik’ spor olarak adlandırılırken, siyah-beyazlıların oyuncuları engelli ve engelsiz spor başarılarında yaşadığımız gururun aynı gurur olduğunu bir kez daha hatırlattılar bizlere.
Engelli kulüplerin alt yapı çalışmalarına önem verilmemesine inat, engelli sporunun yaşamaya çalıştığı bu uzun ince yolda başarıyı getiren oyuncularımıza inanarak yola çıkmalıyız. Engelli sporunun ulaşacağı her başarıyla, diğer engelli insanlarımızın önünü açtığını bilmeyenlere hatırlatmalıyız.

Haberin Devamı

Ayakta alkışlıyorum
- Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nda oynayan oyuncuların ayrı ayrı büyük bir hikayesinin olmasının yanında, Kaan Dalay ve Cem Gezinci’nin turnuvanın en iyi ilk 5 oyuncusu arasında yer almasını ayakta alkışlıyorum.
- Bu büyük gururu bize yaşatan sporculara inat edercesine engelli sporunu öğrenmemek için çaba gösterenlere inat, siyah-beyazlıları ayakta alkışlıyorum.
- “Sakatın da sporu mu olur?” diyen yöneticilere inat, siyah-beyazlıları ayakta alkışlıyorum.
- Olimpiyatlara devletin parası ile koşturarak giderken, Paralimpik Oyunları’na mazeret göstererek gelmeyen sözde spor yöneticilerine inat siyah-beyazlıları ayakta alkışlıyorum.
- Gazilerimiz ampute futbolu oynarken ‘Bunlar yarı ölü, sağ değil bunlar’ diyen spor yorumcularına inat, siyah-beyazlıları ayakta alkışlıyorum.
- Batı ülkelerinde engelli sporcular el üstünde tutulurken, biz de onları itip kakalayan spor adamlarına inat, siyah-beyazlıları ayakta alkışlıyorum.
- ‘Sistem ne imiş, önemli olan kişilerdir’ diyen, yalnız spor değil hayat fakiri olan Gençlik ve Spor İl Müdürleri’ne inat, siyah-beyazlıları ayakta alkışlıyorum.
- Willi Brinkman Kupası’nı Beşiktaş Jimnastik Kulübü müzesine getiren her oyuncuyu, her yöneticiyi ayakta alkışlıyorum.