Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türkiye‘de sporda üç ana kurum var. T.C. Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Türkiye Milli Paralimpik Komitesi. Bu üç kurumun uluslararası arenada uyumlu bir şekilde çalışması sağlanmadığı sürece, Türkiye’nin İstanbul’da olimpiyatları düzenleme şansı yok. Bunun için de yapılması gereken, bu kurumların başında olanların kişisel hırslarını bir kenara bırakarak uyum içinde çalışmalarını sağlamak. Burada da görev, Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı’na düşmektedir. Unutulmaması gereken husus şahısların geçici, kurumların devamlı olduğudur.
Türkiye Milli Paralimpik Komitesi, T.C. Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile tam bir uyum içinde çalışmaktadır. Aynı şeyleri Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile olan çalışmalarda görmek mümkün değildir. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin gerek Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile gerek Türkiye Milli Paralimpik Komitesi ile ilişkileri en alt düzeydedir. Bunun nedenleri ise spor kamuoyunca bilinmektedir. Sadece kaleme sarılıp anlamsız açıklamalar göndermek, kişisel hırslara kapılmak yerine, kurumların birlikte Türkiye’yi nasıl temsil edeceği, Türk sporuna nasıl katkıda bulunacağını tartışmak daha yararlı olacaktır.

Haberin Devamı

Biz hazırız!
Önümüzdeki haftalarda Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin genel kurulu ve seçimleri var. Bugünkü resmin çok fazla değişeceğini söylemek mümkün değil. Ancak seçimlerden sonra Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin başkanından kaynaklanan tartışmalar devam ederse, bundan da en büyük zararı yine Türk sporu görecektir.
Biz üzerimize düşeni ülke çıkarlarımızı göz önünde tutarak yapmaya hazırız. Sayın Togay Bayatlı’nın hakkımızda televizyon kameralarına söylediği seviyesi tartışılır sözlerini affetmek de dahil olmak üzere.(Aman yine yalan söylüyor demesin kasetler elimizde belki unutmuştur. Arzu ederse bir kopyasını göndeririz)